Δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Aναλυτικά η δήλωση του Δήμαρχου Ηρακλείου

Ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» αποτελεί αφορμή και μόνον για να τιμηθεί η διαχρονική προσφορά της σε όλους τομείς της ζωής. Ο ρόλος της, καθοριστικός σε κάθε κοινωνικό πεδίο, επαναπροσδιόρισε ουσιαστικά και γόνιμα τις ανθρώπινες σχέσεις, συνδέθηκε με τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε κάθε πεδίο και συνέβαλε στην πρόοδο, στον πολιτισμό, στην πολιτική και οικονομική πορεία της κοινωνίας. Γι’ αυτό και η εκτίμηση προς αυτήν, πρέπει να είναι έμπρακτη και διαρκής.

Ο Δήμος Ηρακλείου, στηρίζει το αυτονόητο αίτημα των γυναικών για ισότητα σε κάθε τομέα της ζωής. Η πλούσια δράση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ηρακλείου, την οποία συστήσαμε το 2016, ασφαλώς δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και στην Κρήτη – το ζητούμενο, άλλωστε, είναι να εκλείψει  ο λόγος ύπαρξης τέτοιων επιτροπών. Εντούτοις αποτελεί ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Η δίκαιη ανταμοιβή των όσων η μάνα, η σύζυγος, η εργαζόμενη, συνεισφέρει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο εξακολουθεί να αποτελεί στοίχημα για όλους μας. Μέχρι να φθάσει ημέρα που θα πάψει να καταλαμβάνει χαμηλότερες θέσεις, να είναι χαμηλότερα αμειβόμενη, χαμηλότερα συνταξιοδοτούμενη, και κυρίως μέχρι να πάψει να αποτελεί θύμα βαρβαροτήτων, έχουμε όλοι χρέος απέναντί της.  

Ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες της από γενέσεως κόσμου, η αφειδώλευτη ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός όλων μας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook