Να αναστείλουν έως τον Αύγουστο και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων.

Αναλυτικά ο κ. Ροκάκης αναφέρει στην επιστολή:

«Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων, δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή, να εκφράσουν την ικανοποίηση τους σε σχέση με την ανταπόκριση της πολιτείας για το πάγωμα των φορολογικών εισφορών, καθώς διαφάνηκε ότι το κράτος στέκεται δίπλα στους πληγέντες εισακούοντας τα αιτήματά μας.

Παρόλα αυτά, με λύπη διαπιστώνουμε, από επιχειρηματίες που απευθύνονται στο Επιμελητήριο προκειμένου να βοηθηθούν, ότι δεν συνέβη το ίδιο με τους κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, με συνέπεια να προχωράνε οι κατασχέσεις κανονικά, κάτι που δηλώνει αναντιστοιχία με το προηγούμενο θετικό μέτρο και τις δυσκολίες που έχουν λόγω των  καταστροφών, να αποπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και τα χρέη τους τόσο οι επιχειρηματίες όσο και πολίτες.

Αίτημα του Επιμελητηρίου Χανίων αποτελεί να ισχύσει αναστολή και στις κατασχέσεις μέχρι τον Αύγουστο, όπως ακριβώς ισχύει και με τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα κι αν οι εντολές κατασχέσεων έχουν δοθεί σε εισπρακτικές εταιρίες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.  

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα εφαρμόζοντας την αρχή της ισότητας των πολιτών απέναντι στο κράτος, πολλώ δε μάλλον, στην περίπτωση πληγέντων από φυσικές καταστροφές, πολιτών.

Τέλος καλούμε το Οικονομικό Επιμελητήριο / παράρτημα Δυτικής Κρήτης και τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας».

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook