Αναχώρησαν από τα Χανιά οι αθλητές του ΝΟ Χανίων, Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, για το Αμπου Ντάμπι. 

Οι δυο αθλητές θα συμμετάσχουν, από 14 έως 21 Μαρτίου, στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Αναχώρησαν από τα Χανιά, οι Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που αποτελούν τους δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που θα έχουν την μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 14 μέχρι τις 21 Μαρτίου στο Αμπου Ντάμπι, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες κανόε καγιάκ.

Μάλιστα, κατά την αναχώρηση τους, στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, βρέθηκαν συγγενείς των δύο αθλητών, καθώς και ο προπονητής τους στο Ναυτικό Ομιλο, Μανώλης Αγγελάκης.
Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης αναμένεται να ζήσουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική αθλητική διοργάνωση που γίνεται ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα των Special Olympics.

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα των Special Olympics Hellas:

«Στους αγώνες αυτούς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι όλοι νικητές! Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυμπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Tα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή τους τη δημιουργία μιας κοινωνίας που προτιμά να εντάσσει παρά να αποκλείει και παράλληλα να ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού. Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η αφοσίωση χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ

Σε αγωνιστική δράση θα βρεθεί το Σάββατο (9/3) ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, προκειμένου να αγωνιστεί στους διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώνει ο Ν.Ο. Βάρης Βάρκιζας στη Βάρκιζα.

Συνολικά, την αποστολή, η οποία αναχωρεί την Παρασκευή το βράδυ από τα Χανιά, απαρτίζουν 10 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους οποίους θα βρίσκεται ο προπονητής τους, Μανώλης Αγγελάκης.

Αναλυτικά η αποστολή είναι η εξής: Αλεξανδράκη Ε., Γράσσου Α., Διακάκης Ν., Καράκη Κ., Κερασιώτης Π., Μαυρομμάτη Μ., Κοπάσης Ε., Κουργιαντάκης Σ., Ξηρουχάκης Ε. και Φραγκόπουλος Γ.

Στους συγκεκριμένους αγώνες θα δοθεί η δυνατότητα σε νέα παιδιά να πάρουν τα πρώτα τους «αγωνιστικά χιλιόμετρα» αφού θα υπάρξουν αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, 5000, 3000 και 2000μ., ανάλογα με την αγωνιστική κατηγορία.

Ο Ναυτικός Ομιλος ευχαριστεί τον κ. Γιάννη Μαρκουλάκη για την πολύτιμη συνεισφορά του στο τμήμα και τη μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, που παραμένει πάντα ο επίσημος χορηγός.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook