Ένα από τα πράγματα που ακούγαμε συνεχώς σαν παιδιά, εκτός από το «πιες την πορτοκαλάδα σου», είναι το να μην βγαίνουμε έξω λουσμένες και να μην κοιμόμαστε λουσμένες. 

Οι μητέρες μας φοβούνταν πως θα κρυώσουμε αλλά, το κρύωμα οφείλεται σε ιό, όχι στα βρεγμένα μαλλιά μας. 

Ναι, τα βρεγμένα μαλλιά μας κάνουν πιο επιρρεπείς στους ιούς γιατί το σώμα μας χάνει θερμότητα από το κεφάλι όταν είμαστε λουσμένες και έτσι προσπαθεί να την αναπληρώσει αφήνοντας ανοχύρωτο τον οργανισμό μας.

Αν μας βρει ανοχύρωτες ο ιός θα μας επιτεθεί αλλά δεν είναι οι ιοί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η υγεία των μαλλιών και για αυτή θα μιλήσουμε.

Αυτή είναι που ρισκάρεις κάθε φορά που πέφτεις για ύπνο λουσμένη!

Τα μαλλιά βλέπεις, είναι πάρα πολύ ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα. Γι᾽αυτό δεν πρέπει να τα χτενίζεις με μανία ούτε και να τα πιάνεις κότσους.

Όταν λοιπόν πέφτεις στα σεντόνια σου με βρεγμένα μαλλιά, η τρίχα καταπονείται σα να σου τραβούσαν τις τούφες δέκα μικρά παιδάκια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα σπασίματα, την απώλεια τριχών που δεν ήταν η ώρα τους να πέσουν, την ψαλίδα και όλα τα κακά που μπορείς να φανταστείς.

Γι᾽αυτό, όσο και αν νυστάζεις, στέγνωσε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και θα δεις τεράστια διαφορά στη λάμψη και την υγεία τους… και το λέμε εμείς που λουζόμαστε κάθε βράδυ!

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook