Συγκαταλέγεται μέσα στα κορυφαία προϊόντα που παράγονται στο νησί, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και εντυπωσιάζουν, λαμβάνοντας το ένα βραβείο μετά το άλλο, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή είναι η τσικουδιά «Zore Zalo» που στην κρητική διάλεκτο μπορεί να σημαίνει «δύσκολο βήμα», αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα premium προϊόντα του νησιού, που με γοργά βήματα κατακτά την αγορά! 

Στόχος για κάθε επιχειρηματία και κάθε προσπάθεια που ξεκινά είναι η δημιουργία ενός προϊόντος, το οποίο να συγκαταλέγεται μέσα στα κορυφαία, στο είδος του. Αυτός ήταν και ο στόχος για τους δημιουργούς της zore zalo – tsikoudia. Ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, που το αποδεικνύουν άλλωστε τα πολλά βραβεία που έχει λάβει.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι η zore zalo – tsikoudia είναι η ίδια η… Κρήτη. Οι γεύσεις και τα αρώματα του νησιού. Ο πολιτισμός της. Η ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της. Ομορφιά, δύναμη και Παράδοση. Μια σύνθεση μοναδική που δεν θα μπορούσε παρά να είναι κρητική και η οποία περικλείεται σε ένα μπουκάλι zore zalo.

Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από την τοπική διάλεκτο. Η γεύση της σε ταξιδεύει στην άγρια ομορφιά των βουνών της Κρήτης. Η zore zalo δεν αποτελεί μόνο απόσταγμα αλκοόλης. Είναι επίσης απόσταγμα πολιτισμού. 

Απόσταγμα μιας αδιάλειπτης ιστορικής διαδρομής, που ξεκίνησε από τη Μινωική περίοδο, ταξίδεψε μέσα στον χρόνο, άντεξε στους κινδύνους και τη φθορά και ήρθε για να φωτίσει το σήμερα. Για όλο αυτό το ταξίδι μιλά ένας από τους εμπνευστές και «κινητήριους μοχλούς» της εταιρείας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωστής Δαμαβολίτης, ο οποίος και εξηγεί τα πάντα για τον τρόπο δημιουργίας της zore zalo και τους στόχους της εταιρείας στο μέλλον.


«Η ιδέα για την δημιουργία μίας premium τσικουδιάς ξεκίνησε όταν εντοπίσαμε, έπειτα από σχετική έρευνα πως δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην αγορά με αντίστοιχα υψηλά standards. Ως αποτέλεσμα παρουσιάζουμε ένα προϊόν με διευρυμένα έθνικ χαρακτηριστικά της μακράς παράδοσης της νήσου Κρήτης, το οποίο αναδύεται ως ένα brand ανάλογο των αποσταγμάτων που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Κωστής Δαμαβολιτης.

Ο κ. Δαμαβολίτης σημειώνει πως η zore zalo τσικουδιά είναι ένα προϊόν, από το οποίο μια μόνο δοκιμή, αρκεί για να καταλάβει κανείς το λόγο που κερδίζει εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και τη φετινή χρονιά.

Και η συσκευασία;

Για να χαρακτηρίζεται ένα προϊόν κορυφαίο, πρέπει να έχει το... πακέτο. Κάθε λεπτομέρεια να είναι προσεγμένη και να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η zore zalo πέρα φυσικά από τη γεύση, εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά με την προκλητική της συσκευασία. 

«Όλα είναι προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια. Το κουτί, το σχέδιο, το σχήμα, ακόμη και η γραμματοσειρά, αλλά και το μπουκάλι της συσκευασίας, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και... προκαλούν τον καθένα να αγοράσει την «Zore Zalo» τσικουδιά», τονίζει ο κ. Δαμαβολίτης.

Από κορυφαία υλικά

Η καλύτερη απόδειξη για την κορυφαία ποιότητα της «Zore Zalo» τσικουδιάς κρύβεται μέσα σε μια γουλιά που ταξιδεύει στην Παράδοση και την Ιστορία. Γεύση καθαρή, γεμάτη αρώματα και αλκοόλ (απόσταγμα των 43% βαθμών), το οποίο έχει παραχθεί μετά από επίπονη και σωστή διαδικασία απόσταξης από τους δημιουργούς της. Τα χαρακτηριστικά άλλωστε «μιλούν» από μόνα τους:

zore zalo

Τσικουδιά βιολογική 700ml 43%vol τετραπλής απόσταξης.
Το προϊόν ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης:
• Ορεινά στέμφυλα πιστοποιημένης βιολογικής
γεωργίας, μη γενετικά τροποποιημένα
• Τεσσάρων αποστάξεων χωρίς προσμίξεις
Εξωτερικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με υψηλή
αισθητική:
• Γυάλινη καράφα ιταλικής προέλευσης με ειδική
εκτύπωση
• Φελλός με καπάκι οξιάς
• Ποικιλίες:
Ερυθρές Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Λευκές Βιδιανό, Θραψαθύρι

DIEM
Τσικουδιά 500ml 38% vol διπλής απόσταξης. Ποικιλίες στεμφύλων: 70% Λιάτικο και 30% Διάφορα (ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ, ΒΙΔΙΑΝΟ, ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ, SYRAH, MALVASIA)

Διαυγές καθαρό με φίνα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, μπανάνας αχλαδιού καθώς και νύξεις από τριαντάφυλλο. Το σώμα είναι αρκετά μαλακό ισορροπημένο με ευχάριστα γλυκό τελείωμα.

Συνοδεύστε την με μεζέδες, τυρί, φέτα (παξιμάδι, ελιές και ντομάτα απαραιτήτως). Αποτελεί ιδανικό σύντροφο της γραβιέρας, ενώ το έδεσμα που πραγματικά απογειώνει τη γεύση της είναι μια τρυφερή αγκινάρα με λεμόνι.