Γέμισαν το άλσος και οι παραλίες των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά μικρούς και μεγάλους που θέλησαν να γιορτάσουν τα κούλουμα με σύμμαχο τον ήλιο αλλά όχι τον….άερα

Εκατοντάδες Χανιώτες επέλεξαν να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα τόσο στο άλσος όσο και στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων.  Μικροί και μεγάλοι με χαρταετούς στο χέρι προσπαθούσαν να τους πετάξουν στον ουρανό.

Βέβαια, αν και ο καιρός ήταν πολύ καλός, ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε πολλούς για το πέταγμα των χαρταετών, κάτι που χρειαζόταν αρκετή επιδεξιότητα με άλλους να τα καταφέρουν και να υψώνουν τον χαρταετό τους, ενώ άλλοι παρά τις πτώσεις συνέχιζαν τις προσπάθειες. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν πικ νικ στρώνοντας κάτω τα τραπεζομάντηλα για να απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες, ενώ άλλοι επέλεξαν τις καντίνες της περιοχής για να απολαύσουν τον καφέ τους.

Γιορτινό τόνο έδωσε ο Μάνος Μαλαξιανάκης με το συγκρότημά του  που διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με γνωστές μελωδίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης του δήμου Χανίων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Η εκδήλωση πέρα από τη μουσική περιελάμβανε και σαρακοστιανά κεράσματα με πρωταγωνιστή την παραδοσιακή φασολάδα που προσέφερε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, ενώ έγινε αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους προσκόπους των Χανίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου στους Αγίους Αποστόλους ήταν τέτοια που στην παλαιά εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου μετά τον Κλαδισό και μέχρι το άλσος, είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά αυτοκινήτων που για αρκετή ώρα πήγαινε σημειωτόν!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook