Η επίδειξη-παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε σε ελαιώνα στον κόμβο Κολυμβαρίου, πάνω στο δρόμο προς Σπηλιά, το προηγούμενο Σάββατο 09 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 - 12:00 π.μ.

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αριθμό επισκεπτών, ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ για την παρουσίαση του καινούριου πολυδύναμου ζιζανιοκτόνου ΚΑΤΑΝΑ.

Πλήθος παραγωγών και γεωπόνων, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αποτελεσματικότητα του και να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο χρήσης του.

Στελέχη της εταιρείας, απάντησαν στα ερωτήματα των παρευρισκομένων, ανέλυσαν τον τρόπο δράσης του, τα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται και τα στοιχεία που πρέπει να δίνεται προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

Η εφαρμογή του ΚΑΤΑΝΑ 25 WG πραγματοποιήθηκε στις 09 Νοεμβρίου 2018 και μετά από 4 μήνες, το αγροτεμάχιο εξακολουθεί να παραμένει καθαρό από ζιζάνια. Και μάλιστα η αποτελεσματικότητα του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Το συμπέρασμα ήταν κοινό απ’ όλους τους παρευρισκόμενους: «Ζιζάνια τέλος στο χωράφι ...»

Χαρακτηριστική η παραπάνω φωτογραφία, όπου δεξιά είναι το τμήμα του αγροτεμαχίου όπου έχει γίνει επέμβαση με το ζιζανικτόνο ΚΑΤΑΝΑ (καθαρό χωράφι) και αριστερά όχι (χωράφι γεμάτο ζιζάνια).

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, το ΚΑΤΑΝΑ απέδειξε την αποτελεσματικότητα του, διευκολύνοντας έτσι τις καλλιεργητικές εργασίες, κλάδεμα, λίπανση κτλ, και αφήνοντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά να πάνε εκεί που πρέπει, δηλαδή στο ελαιόδεντρο και όχι στα ζιζάνια.

Λίγα λόγια για το ζιζανιοκτόνο ΚΑΤΑΝΑ

Το KATANA 25 WG με δραστική ουσία το flazasulfuron, αποτελεί τη νέα πρόταση της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ για τον έλεγχο των ζιζανίων προφυτρωτικά ή μεταφυτρωτικά σε καλλιέργειες αμπελιού, εσπεριδοειδών και ελιάς.

Τα  φυτοπροστατευτικά  προϊόντα  να  χρησιμοποιούνται  με  ασφαλή  τρόπο.  Να  διαβάζετε  πάντα  την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προει-δοποιητικές φράσεις και σύμβολα. ΑΕΚ: 70161 /27-5-2016, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα:

  • Προφυτρωτική (έλεγχος σπόρων) και νωρίς μεταφυτρωτική δράση
  • Διασυστηματική δράση
  • Υψηλή αποτελεσματικότητα σε μεγάλο φάσμα ζιζανίων και σε δύσκολα ζιζάνια, π.χ. Κόνυζα
  • Δεν ταξινομείται σε οποιαδήποτε κατηγορία κινδύνου για τον χρήστη και γενικά τον άνθρωπο

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε εδώ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook