Ζητά από την κυβέρνηση να ζητήσει κονδύλια από την ΕΕ και συγκεκριμένα το Ταμείο Αλληλεγγύης για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών της θεομηνίας στα Χανιά

Την δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κονδύλια από το Ταμειο Αλληλεγγύης, προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν στο νομό Χανίων, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, επισημαίνει η βουλευτής,  τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντα ακόμα οτι 15 ημέρες μετά την θεομηνία η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ξεχάσει το θέμα.

Η κ. Μπακογιάννη, ζητά από την κυβέρνηση να αιτηθεί άμεσα την έγκριση κονδυλίων από την ΕΕ, όπως έκανε η Ιταλία σε ανάλογη περίπτωση, τονίζοντας ταυτόχρονα οτι "οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οποιαδήποτε καθυστέρηση  στην αντιμετώπισή τους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών και ταυτόχρονα πλήττει ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νησιού».

Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής: 

«Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν, για τη δυνατότητα αποζημιώσεων στο νομό Χανίων, επισημαίνω ότι μπορούν να αντληθούν  κονδύλια κυρίως από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Ιταλία σε ανάλογη περίπτωση είχε επιτυχία στο αίτημά της.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν το θέμα να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του αιτήματος ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Χανίων πέρασαν 15 ημέρες, η αντιπεριφέρεια έλαβε μόνο 10 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αρκεί ούτε για τις διανοίξεις, και η κυβέρνηση ήδη ξέχασε το ζήτημα. Τονίζω ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οποιαδήποτε καθυστέρηση  στην αντιμετώπισή τους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών και ταυτόχρονα πλήττει ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νησιού».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook