Με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ

Καταψηφίστηκε από την Βουλή των Κοινοτήτων η Συμφωνία για το Brexit που κατέθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε προειδοποιήσει ότι το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απέρριπταν τη συμφωνία αποχώρησης, που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αποψινή ψηφοφορία.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» είχε σημειώσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων είχαν απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία τον Ιανουάριο τη συμφωνία που είχε παρουσιάσει τότε η Τερέζα Μέι. Η βελτιωμένη πρόταση που καταψηφίστηκε απόψε προέβλεπε ότι το Λονδίνο θα έχει τη δυνατότητα να τερματίσει την εφαρμογή του λεγόμενου backstop, του μηχανισμού ασφαλείας με σκοπό την αποτροπή των σκληρών συνόρων με την Ιρλανδία, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ, εάν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση δεν ευοδωθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook