Ανυπόγραφο δημοσίευμα χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά της ως “αδύναμη”, παραβιάζοντας τους κανόνες “fair – play”

Την έντονη διαμαρτυρία της υποψήφιας με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Αρχοντάκη, για το δήμο Χανίων,  Λήδας Σηφοδασκαλάκη, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός της υποψηφιότητάς της ως “αδύναμης”, σε ανυπιόγραφο δημοσίευμα στο ηλεκτρονικό site ekloges19.gr.

“Το να χαρακτηρίζονται όμως  ως «αδύναμοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενός συνδυασμού, που τολμάνε για πρώτη φορά να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, από οποιονδήποτε συνδυασμό και αν προέρχονται, είναι το λιγότερο αθέμιτο. Λίγος σεβασμός χρειάζεται προς όλους μας (& ξαναλέω από οποιαδήποτε δημοτική κίνηση και αν προερχόμαστε), γιατί επιλέξαμε να εκτεθούμε και να κυνηγήσουμε το όραμά μας για το δήμο μας. Και λίγη αντικειμενικότητα από τους γραφείς τέτοιων άρθρων, οι οποίοι μπορούν να έχουν και να εκφράζουν προσωπική ή δημοσιογραφική άποψή και προτιμήσεις, χωρίς όμως να προσβάλουν και να μειώνουν πρόσωπα και υποψήφιους. Ακόμα και στο γήπεδο των δημοτικών εκλογών υπάρχει ο όρος “fair play” για κάποιους. Εμείς οι «αδύναμοι» σίγουρα ξέρουμε να τον τιμούμε”, σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Σηφοδασκαλάκη.

Ολόκληρη η επιστολή της έχει ως εξής:.

Εδώ και μερικές μέρες προσπαθώ να κατανοήσω τον χαρακτηρισμό μου ως «αδύναμη υποψήφια» από το ηλεκτρονικό site ekloges19.gr, σε ανυπόγραφη δημοσίευση του στις 08/03/2019. https://ekloges-19.gr/2019/03/08/maxi-gia-dyo-sta-xania/.

Μέσα σε μια σφυγμομέτρηση της εκλογολογίας για τα Χανιά, ο άγνωστος αρθρογράφος του δημοσιεύματος χαρακτηρίζει όλους εμάς τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που παρουσιαστήκαμε πρώτοι από το συνδυασμό του Γρηγόρη Αρχοντάκη ως «αδύναμους». Και εγώ λοιπόν προσπαθώ, με την «αδύναμη σκέψη μου», να καταλάβω πως κατηγοριοποιεί ο αρθρογράφος τους δυνατούς και τους αδύναμους άραγε; Είναι μήπως η εμφάνισή μας ως υποψήφιοι για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές των Χανίων; υπάρχει κάποια ζυγαριά που μας έβαλαν ήδη και μας ζύγισαν ως «αδύναμους» χωρίς να το ξέρουμε; ρώτησε ο αρθρογράφος την άποψη της Χανιώτικης κοινωνίας για όσους ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά; Ή μήπως είναι μια κατευθυνόμενη άποψη με σκοπό να μειώσει την αξία ανθρώπων που αποφάσισαν να εκτεθούν και να διεκδικήσουν την ψήφο των Χανιωτών για να έχουν ενεργό ρόλο στην διοίκηση του δήμου τους; Ο ποιητής του άρθρου μόνο ξέρει!

Αυτό που σίγουρα ξέρω εγώ προσωπικά είναι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, οι δημότες, οι υποψήφιοι. Και πιστέψτε με πλέον κάτι αλλάζει. 

Το να χαρακτηρίζονται όμως  ως «αδύναμοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενός συνδυασμού, που τολμάνε για πρώτη φορά να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, από οποιονδήποτε συνδυασμό και αν προέρχονται, είναι το λιγότερο αθέμιτο. Λίγος σεβασμός χρειάζεται προς όλους μας (& ξαναλέω από οποιαδήποτε δημοτική κίνηση και αν προερχόμαστε), γιατί επιλέξαμε να εκτεθούμε και να κυνηγήσουμε το όραμά μας για το δήμο μας. Και λίγη αντικειμενικότητα από τους γραφείς τέτοιων άρθρων, οι οποίοι μπορούν να έχουν και να εκφράζουν προσωπική ή δημοσιογραφική άποψή και προτιμήσεις, χωρίς όμως να προσβάλουν και να μειώνουν πρόσωπα και υποψήφιους. Ακόμα και στο γήπεδο των δημοτικών εκλογών υπάρχει ο όρος “fair play” για κάποιους. Εμείς οι «αδύναμοι» σίγουρα ξέρουμε να τον τιμούμε.

Λήδα Σηφοδασκαλάκη

Υποψήφια δημοτική συμβούλος με το συνδυασμό του Γρηγόρη Αρχοντάκη «Χανιά-Επόμενη Μέρα».

Υ.Γ. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι κάποιοι και κάποιες από τους «αδύναμους», θα σας εκπλήξουν με την δύναμη του χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook