Τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στη Χαλέπα και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης “Για τα Χανιά”, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο ΜΑΙΧ συναντήθηκαν με τον διευθυντή Γιώργο Μπαουράκη και το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκαν ένα από τα πιο εξειδικευμένα εργαστήρια στην ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Ινστιτούτο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι προοπτικές να αναπτυχθούν συνέργειες με τον Δήμο Χανίων σε σημαντικές πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου όπως η λειτουργία της Μεσογειακής Βιοκλιματικής Τράπεζας Σπόρων -σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης- και η ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα όρια του δήμου Χανίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Σημανδηράκης και τα μέλη της κίνησης «Για τα Χανιά» μετέβησαν στο ΤΕΙ Κρήτης, όπου είχαν συνάντηση με τον κοσμήτορα Ιωάννης Βαρδιαμπάσης και μέλη του διδακτικού προσωπικού. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της ανωτατοποίησης του Ιδρύματος και της εξεύρεσης χώρων μέσα στην πόλη για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών, καθώς και οι δυνατότητες πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΤΕΙ σε υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook