Απάντηση στον Γ. Περάκη έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του νέου Δήμου Κωστής Πρωτοπαππαδάκης, με ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ,  η οποία και δημοσιοποιείται ώς έχειν

«Με αφορμή το θέμα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων των συννενούμενων Δήμων, ως αρμόδιος με τα οικονομικά του Δήμου Αντιδήμαρχος έχω να δηλώσω τα εξής:

Ο κυριότερος λόγος που επέβαλε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων ήταν να απαντηθεί το ερώτημα που βρισκόταν στις 31.12.2010 ο νέος Δήμος Χανίων. Ο χρόνος, κατά την άποψη μας, ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος προκειμένου να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα και τάση για το που βρισκόμαστε καθώς για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες πολιτικές του Δήμου μας σχετικά με τα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη, αλλά και για να ψηφισθεί, μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες, από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων.

Η θέση μας, όπως αυτή έχει δημόσια εκφραστεί, είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη των ανταποδοτικών υπηρεσιών (ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, ΔΕΗ), ενώ ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν οριζόντιες πολιτικές εκπτώσεων για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τις Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες, καθώς και μερική έκπτωση στους νέους επιχειρηματίες κάτω από ορισμένο όριο ηλικίας.

Στην παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου μας, αποτυπώθηκε η οικονομική κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε ως Δήμος Χανίων από 1/1/2011. Σε καμία των περιπτώσεων δεν παρουσιάσαμε τελικούς και αναλυτικούς ισολογισμούς. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σχετικά με το ερώτημα, εάν θα υπάρξει περικοπή πόρων σε Δημοτικές Ενότητες που παρουσιάζουν ελλειμματικά στοιχεία, καθιστούμε σαφές ότι θα αποδοθούν στο ακέραιο ότι πόροι προβλέπονται, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» χωρίς να υπάρξει ουδεμία περικοπή πόρων.

Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών σε όποια περιοχή και αν κατοικούν και βεβαίως η ενίσχυση και αναβάθμιση των πάσης φύσεως κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών και λοιπών υποδομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook