Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη σύμβαση καθαριότητας και την παραποίησή της που καταγγέλλει ο Γ. Σαρρής

Για μισές αλήθειες κάνει λόγο ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Πρώτα ο Άνθρωπος", Γιάννης Σαρρής, σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο δήμος Χανίων, στα όσα κατήγγειλε ο κ. Σαρρής σε συνέντευξη τύπου για παραποίηση της σύμβασης καθαριότητας την οποία σύναψε ο δήμος με τον εργολάβο καθαριότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γ. Σάρρη που σχολιάζει την απάντηση της δημοτικής αρχής:

"Ό,τι συμφέρει απαντάται

Μισές αλήθειες…

Εφόσον η δημοτική αρχή καμώνεται πως θέλει να απαντήσει σε ερωτήσεις, ας απαντήσει σε αυτές που τίθενται από τη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε.

Τις επαναλαμβάνουμε:

- Η δημοτική αρχή επέλεξε να αφαιρέσει την υποχρέωση προσκόμισης ενός δικαιολογητικού το 2017, ενώ υπήρχε το 2016. Γιατί; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;

- Γιατί η δημοτική αρχή δεν αναφέρει τι υπάρχει στη σελίδα 23 της διακήρυξης, (σσ. ο όρος υποχρεωτικής προσκόμισης ΑΠΔ) αλλά αναφέρει τι υπάρχει σε αρκετές σελίδες της προκήρυξης του 2017 από την 24η και μετά;

Αντί απαντήσεων, η δημοτική αρχή επικαλείται ότι η σύμβαση ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που δεν απαντά σε κανένα από τα πολιτικά ζητήματα που θέσαμε.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή επικαλείται πως στο άρθρο 68 του νόμου 3863/2010 δεν προβλέπεται η προσκόμιση ΑΠΔ ως δικαιολογητικού εξόφλησης του εργολάβου. Όμως ο νομοθέτης αναφέρει μερικά υποχρεωτικά δικαιολογητικά χωρίς να αποκλείει άλλα (εκτός των άλλων). Το 2015, το 2014 αλλά και παλαιότερα δεν υπήρχε στους όρους των διακηρύξεων των Οικονομικών Επιτροπών η απαίτηση προσκόμισης από τους εργολάβους Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) από το ΙΚΑ. Ο όρος αυτός προστέθηκε στη διακήρυξη του 2016. Ο ίδιος όρος υπάρχει και στη διακήρυξη του 2017 σελ. 23 & 5.1.1, όπως εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, και μάλιστα στο εδάφιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πληρωμής των εργολάβων.

Ένα βήμα προς τα μπρος το 2016, μια αναλαμπή που άρχισε να θολώνει από το 2017 και τώρα πίσω ολοταχώς προς τις προσφιλείς πελατειακές λογικές. Οι ευθύνες είναι πολιτικές και βαραίνουν τους αιρετούς, που χαράζουν πολιτική στο Δήμο Χανίων. Στην επαναλαμβανόμενη ειρωνεία από τους κατεχάρηδες αντιδημάρχους για δήθεν προεκλογική ανάγκη να ξεφύγουμε από την ανυπαρξία μας, απαντάμε πως η πολιτική επιλογή τους να μην προσλάβουν 210 εργαζόμενους, ώστε να μείνουν ανέπαφες οι εργολαβίες καθαριότητας, αποτελεί το βάθρο της πολιτικής τους ύπαρξης. Δυστυχώς."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook