Συνάντηση είχε χτες το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον Δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη.  

Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο νησί γενικότερα καθώς και ο τραγικός χαμός τεσσάρων ανθρώπων στον Γεροπόταμο. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ευθύνη του καθαρισμού και της οροθέτησης των ποταμών και ρεμάτων, την οποία έχει αποκλειστικά η Περιφέρεια. 

Συζητήθηκε επίσης η οικονομία της Φαιστού, η οποία ενώ εξαρτάται κατά 80% από την αγροτική της παραγωγή, η Γεωργική Σχολή Αμπελούζου στη Μεσαρά  υπολειτουργεί και είναι πλέον ορατή σε όλους η εικόνα εγκατάλειψης και η παντελής απαξίωση των σημαντικών δυνατοτήτων της. 

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο και για την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού καθώς έχουν σημειωθεί περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, με αποτέλεσμα τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο κέντρο υγείας αλλά, ελλείψεις προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα καθώς και γεωπόνων και τεχνολόγων γεωπονίας. 

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας με επίκεντρο τον Γεροπόταμο και τα τραγικά γεγονότα που  στοίχισαν την ζωή 4 ανθρώπων, το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Θα πρέπει σίγουρα να διερευνηθούν πλήρως οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και να αποδοθούν ορθά οι κατηγορίες σε νομικό επίπεδο.

Αναφορικά με την Γεωργική Σχολή Μεσαράς, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συνεχίσει να προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη. Η Σχολή μπορεί να γίνει παράδειγμα για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο που θέλουμε να κτίσουμε και θα στηρίζεται στη γνώση, την έρευνα, τη καινοτομία,  και προφανώς στη προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε το παραγωγικό πρότυπο στον αγροτικό τομέα, επενδύοντας στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων αλλά και στη διασύνδεση με τη μεταποίηση και με τον τουρισμό».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook