Tο Επιµελητήριο Χανίων και το Χρηµατιστήριο Αθηνών διοργανώνουν ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα: “Πρόγραµµα Roots και λύσεις χρηµατοδότησης µέσω του Χρηµατιστηρίου Αθηνών”  την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 17:30 στην Αίθουσα “Δηµοσθένης Γαγάνης” στον 4ο όροφο του ΕΒΕΧ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην Ελληνική κεφαλαιαγορά, ως μία εναλλακτική πρόταση για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Την λειτουργία του προγράμματος υποστηρίζουν κορυφαίες επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες καθοδηγούν τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα ΜμΕ, στην προετοιμασία και επικοινωνία της επενδυτικής τους πρότασης.

Ειδικότερα, οι εταιρείες που θα επιλεγούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα Roots, αφού περάσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις δικτύωσης. Οι Mentors και οι Investment Advisors, αξιοποιώντας την εμπειρία, το κύρος και τους πόρους τους και μεταλαμπαδεύοντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτύξουν τα παραδοτέα του προγράμματος (Business Plan, Financial Structure) και να εξοικειωθούν με διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας (Investment Proposal).

Να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών, στοχεύοντας στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2018 την έναρξη του προγράμματος Roots.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook