Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η μονοκατοικία στις Στέρνες θα χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας φιλοξενίας ξένων και Ελλήνων αστυνομικών από την IPA Χανίων

Πριν από δύο χρόνια η μονοκατοικία στις Στέρνες Ακρωτηρίου στην οποία στεγαζόταν ο καταργημένος Αστυνομικός Σταθμός, μεταβιβάστηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών προκειμένου λειτουργήσει ως ξενώνας της ΙΡΑ Χανίων.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής παράδοσης του Αστυνομικού Σταθμού Στερνών Χανίων έγινε στις 24 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης υποστρατήγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη.

Το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου, στα γραφεία της ΙΡΑ Χανίων υπεγράφη το συμφωνητικό ανάληψης του έργου μετασκευής του κτιρίου σε ξενώνα από τον ανάδοχο εργολάβο.

Σε ανακοίνωση του τμήματος Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αναφέρονται τα εξής:

«Το όνειρο και στόχος ετών του υπογράφοντα προέδρου Ιωάννη Περράκη ,αλλά και του Δ.Σ. της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ , άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, σήμερα 9 Μαρτιου 2019 και ώρα 13.00 στα γραφεία της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ ,όπου παρουσία του Ταμία και εκπροσώπου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ , της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Λογαρίδου Σοφίας και του αναπληρωτή ταμία Τσίρου Πέτρο της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ, ο υπεύθυνος εργολάβος κατασκευαστής εταιρείας κ. ΠΟΥΛΑΡΗΣ Άκης ,υπέγραψε το συμφωνητικό ανάληψης του έργου μετασκευής του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Στερνών Χανίων ,σε Ξενώνα Φιλοξενίας ξένων και Ελλήνων συναδέλφων και μελών των οικογενειών αυτών!!

Η Επιλογή έγινε μετά από ενδελεχή αξιολόγηση συνολικά 12 προσφορών , εργολάβων και κατασκευαστικών εταιρειών , που κατατέθηκαν από την ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Φεβρουάριο του 2019!

Ευχαριστούμε το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα για την άψογη συνεργασία που είχε με την Τοπική μας Διοίκηση όλο αυτό το διάστημα της δύσκολης πραγματικά επιλογής, για την πιό ποιοτική αλλά και οικονομικότερη προσφορά !!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αγαπητό φίλο πρόεδρο της ΙΡΑ Ηρακλείου και ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ που ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος συνέβαλε καταλυτικά, με την άριστη, αδελφική του συνεργασία με τον υπογράφοντα αλλά και όλο το ΔΣ της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ σε αυτή την επιτυχή κατάληξη!!

Και τώρα .. καλές εργασίες και σύντομη περάτωση του έργου!!»

Επίσκεψη στον Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων

Να σημειωθεί πως πριν την υπογραφή της σύμβασης στις 25 Φενρουαρίου, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α Χανίων) εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Ιωαννη Περράκη , την Γενική Γραμματέα Ελένη Παπαθανασίου και τον Ταμία Δημήτριο Λεβεντάκη, επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων Κρήτης Ταξίαρχο Γεώργιο Λυμπινάκη εκφράζοντας εκ μέρους του Δ.Σ. τα θερμά τους συγχαρητήρια για την προαγωγή του στον βαθμό του Ταξιάρχου αλλά και την παραμονή του στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Παράλληλα συζητήθηκε η συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία για την μετασκευή του πρώην ΑΣ Στερνών καθως και η επικείμενη επίσκεψη στα Χανιά τον ερχόμενο Μάιο 30 Ιρλανδών αστυνομικών, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Τμήματος Ιρλανδίας και πρόεδρο της ΙΡΑ CORK Ιρλανδίας PAT NUNAN σε ανταπόδοση της επίσκεψης 14μελους αποστολής της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ τον Οκτώβριο του 2018.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook