Ξεκινούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στο Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετειου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 09:00   
Ομιλίες - εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου.
Ώρα 11:30 

Στέψη του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη από μαθητές - μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης. Tην τελετή συντονίζει η   υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής   Π.Ε. Ρεθύμνης  κα Μαρία Παλάση. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ώρα 19:30 Λύκειο Ελληνίδων

Ομιλία του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και ιστορικού μελετητή κ. Κωνσταντίνου Μυγιάκη με θέμα « Πικρές αλήθειες για το 1821 και την Βασιλεία του Όθωνα», που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ώρα 08:00
Επίσημη έπαρση της σημαίας από Τμήμα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ώρα 07:00 

Όρθρος-Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ώρα 10:45
Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Απόδοση τιμών από Τμήμα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.
Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Μαρία Γουργολίτσα, φιλόλογο, καθηγήτρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ώρα 11:30 
Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Απόδοση τιμών από Τμήμα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ώρα 11:35 Επιμνημόσυνη Δέηση.

Ώρα 11:40 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
΄Ωρα 11:55

Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην πλατεία Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).
Ώρα 12:00

Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη  των τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ώρα 18:00

Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.

Στην κατάθεση στεφάνων κάθε φορέας προμηθεύεται τα στεφάνια με ευθύνη του.

Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη, το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου (τηλ. 28313-43310).

Τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου ορίζεται ο κ. Σταύρος Παλτατσίδης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook