Oι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να σταματήσουν εγκαίρως τρεις Πακιστανούς κρατούμενους που εκτίουν ποινές για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών και ληστείες

«Κόκκινο» σε μια ομαδική απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών άναψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατάφεραν να σταματήσουν εγκαίρως τρεις Πακιστανούς κρατούμενους που εκτίουν ποινές για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών και ληστείες.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 30, 25 και 22 χρόνων επιχείρησαν να δραπετεύσουν περνώντας μεσα από τα προπύλαια μιας πτέρυγας που βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του της βάρδιας και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Οι επίδοξοι δραπέτες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, παρά την προσπάθειά τους να αντισταθούν, γεγονός που τους κόστισε μερικά επιφανειακά τραύματα για τα οποία μεταφέρθηκαν στο ιατρείο των φυλακών ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σε βάρος των τριών κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την αυτόφωρη διαδικασία. 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για να εντοπιστεί ο 44χρονος Σέρβος κρατούμενος ο οποίος εξέτιε ποινή για κλοπές στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας και δραπέτευσε το πρωί της Τετάρτης, όταν βγήκε για εξωτερικές εργασίες αλλά δεν επέστρεψε. Οι αρχές έχουν ενημερώσει Τελωνεία και αεροδρόμια για την περίπτωση που ο δραπέτης προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό και τον αναζητούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook