Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, την Παρασκευή 22 και την Δευτέρα 25 Μαρτίου

Tην Παρασκευή 22 και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σ’αυτές.

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1. Από την 8η πρωινή της 22ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων. 
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 22ης και της 25ης Μαρτίου 2019 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

ΠΑΡΑΣΚΕΗ 22 Μαρτίου 
Ώρα 11:00 
- Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
- Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
- Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
- Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο. 
- Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη των τμημάτων κλπ θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Δ/ντών των σχολείων, που θα συντονίζονται από τους Υπευθύνους των Ομάδων Φυσικής Αγωγής (Ο.Φ.Α.) των Δ/νσεων Α’/θμιας & Β’/βάθμιας Εκπ/σεων.
- Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. 

Ώρα 13:00 
Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Μαρτίου 
ΩΡΑ 07.30
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
Ώρα 08:30 
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Ώρα 10:45 
- Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. 
- Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Δ/ντρια του 11ου Δ.Σ. της Α΄θμιας Εκπ/σης Χανίων κα Κληματσάκη Μαρία. 
Ώρα 11:40 
- Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολυτεχνείου Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης (παράρτημα Χανίων), Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, αποστράτων κι εφέδρων αξιωματικών, επιστημονικών συλλόγων και ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων Χανίων, πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου  (τηλ. 28213-40160). Στεφάνια που δεν θα έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω ΔΕΝ θα εκφωνούνται.

Ώρα 12:00 

Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 18:30 

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους. 
Τον συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook