Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Την Αλήθεια για το Κυκλοφοριακό»

Η συλλογικότητα ποδηΛάτρεις απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τις / τους υποψήφιες/ους δημάρχους Χανίων να παρευρεθούν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Την Αλήθεια για το Κυκλοφοριακό»  που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 στις 6μμ το απόγευμα.

Η συλλογικότητα καλεί τους υποψήφιους δημάρχους,  να κάνουν γνωστό το πρόγραμμα τους σχετικά με το κυκλοφοριακό, τις θέσεις τους για την βιώσιμη κινητικότητα, την χρήση ποδηλάτου, την οδική ασφάλεια  και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα έχουν κατατεθεί γραπτά από το κοινό.

Η  εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και οι τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων θα δημοσιοποιηθούν.

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας:

Υποψήφιοι δήμαρχοι και η αλήθεια για το κυκλοφοριακό.

Το κυκλοφοριακό ζήτημα των Χανίων αφορά την ποιότητα ζωής και συνδέεται άρρηκτα με την οδική ασφάλεια, την απρόσκοπτη προσβασιμότητα του κοινού στους δημόσιους χώρους και το δικαίωμα όλων στην απρόσκοπτη μετακίνηση με επιβεβλημένο σεβασμό στους πιο αδύναμους. Οι ποδηΛάτρεις θεωρούμε ως πρώτιστο στόχο μας την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και ότι η κυκλοφοριακή τάξη (μέρος της οποίας είναι η σωστή στάθμευση) συμβάλλει τα μέγιστα προς αυτό.

Φέτος οι αυτοδιοικητικές εκλογές πέφτουν μια εβδομάδα μετά που το Φεγγάρι θα  είναι Στην Ρόδα για τον μήνα Μάϊο (χε, χε). Επειδή πάγια αντίληψη μας είναι ότι μόνο η κινηματική δράση των πολιτών μπορεί να φέρει αλλαγές απευθυνόμαστε ως πολίτες και εντολοδότες στους υποψήφιους δήμαρχους με ερωτήματα:

Τι πρόγραμμα έχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Χανίων; Τι οραματίζονται για την κίνηση των πεζών, των ποδηλάτων, των αυτοκινήτων; Πώς δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους, πότε ακριβώς και με τι συνέπειες αν δεν τα εφαρμόσουν;

Αυτά είναι κάποια από τα ζητήματα που θα θέσουμε σε δημόσια εκδήλωση με θέμα: «την αλήθεια για το κυκλοφοριακό» που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 1η Απριλίου στις 6μμ το απόγευμα στους υποψήφιους δήμαρχους για τον Δήμο Χανίων. Οι απαντήσεις όλων θα καταγραφούν και θα δημοσιοποιηθούν. Καταθέστε μας ως ενεργοί πολίτες όλα τα σχετικά ερωτήματα ή/και τις ενστάσεις σας ώστε να τους τα θέσουμε, να συγκρίνουμε: τα προγράμματα, τις γνώσεις τους και την στάση τους σχετικά με τα προβλήματα των πεζών και των ποδηλατών, την ειλικρίνεια των απαντήσεών τους. Καταθέστε επίσης την γνώμη σας και τις προτάσεις για το κυκλοφοριακό στα Χανιά. Τέλος, θα θέλαμε την άποψη σας για την συλλογικότητα ποδηΛάτρεις.

Κανόνες:

Τα ερωτήματα που θα στείλετε θα πρέπει να έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό, ή/και τους δημόσιους χώρους ή/και την οδική ασφάλεια. Κάθε άλλο ερώτημα δεν θα ληφθεί υπ’ όψιν.
Υβριστικά σχόλια δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.
Τα ερωτήματα ή/και οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν ώστε να μην επαναλαμβάνονται.
Όλα τα ερωτήματα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι τις 24 Μαρτίου 2019

Είτε στην δ/νση [email protected] με θέμα «την αλήθεια για το κυκλοφοριακό». Για κάθε μήνυμα θα σταλεί επιβεβαίωση παραλαβής.
Είτε δημόσια στο fb ποδηλάτρεις ως σχόλιο στην ανάρτηση «την αλήθεια για το κυκλοφοριακό»

Ενδεικτική διάταξη αποστολής των ερωτημάτων σας

Α. Ερωτήματα προς υποψήφιους δημάρχους

Β. Προτάσεις για το κυκλοφοριακό

Γ. Η άποψή σας για τους ποδηΛάτρεις και προτάσεις προς την συλλογικότητα.

Δ. Στοιχεία επικοινωνίας (προαιρετικά εφόσον θέλετε να συμμετέχετε στην συλλογικότητα ποδηΛάτρεις)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook