Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί σχολείου στα Χανιά στο οποίο μαθήτρια κατήγγειλλε την Τετάρτη οτι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα

Το σχολείο καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες, με δράσεις και ενημερώσεις  από εξειδικευμένο ψυχολόγο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού, απαντά ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου στο οποίο μαθήτρια φέρεται να δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, “έπειτα από επισταμένη έρευνα δεν προέκυψαν έως σήμερα αποδείξεις ή σαφείς ενδείξεις για άσκηση εκφοβισμού στη συγκεκριμένη μαθήτρια”, ωστόσο το σχολείο παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί το θέμα στενά.

Στην ίδια ανακοίνωση του Συλλόγου τέλος, εκφράζεται η κατανόηση στην αγωνία κάθε γονέα για την “πρόοδο και ευτυχία του παιδιού του”, ωστόσο καταδικάζεται “κάθε πράξη ή λεκτική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται, η οποία  διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών έχει ως εξής: 

“Ο Σύλλογος Διδασκόντων με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13-3 2019, για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας αλλά και τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δηλώνει ομόφωνα τα εξής:

Κατανοούμε την αγωνία και τη στενοχώρια κάθε γονέα που ανησυχεί και ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευτυχία του παιδιού του. Ωστόσο, καταδικάζουμε κάθε πράξη ή λεκτική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται, η οποία  διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου και θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών. 

Έπειτα από επισταμένη έρευνα δεν προέκυψαν έως σήμερα αποδείξεις ή σαφείς ενδείξεις για άσκηση εκφοβισμού στη συγκεκριμένη μαθήτρια. Βέβαια παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε το θέμα στενά. 
Οι γονείς της συγκεκριμένης μαθήτριας αναγνώρισαν τις προσπάθειες του σχολείου για τη συνέχιση της ομαλής φοίτησής της στο σχολικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας έχουν γίνει συστηματικές προσπάθειες με δράσεις και ενημερώσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων. Επίσης, λαμβάνουν χώρα και συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παιδαγωγικές δράσεις για τη διατήρηση του καλού κλίματος και της προόδου των μαθητών μας. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, γίνονται προγραμματισμένες σχετικές ενημερώσεις από εξειδικευμένο ψυχολόγο. Καλλιεργούμε σχέσεις  αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αγάπης και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους μαθητές μας. 

Διατηρούμε άριστες σχέσεις και συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους Γονείς – Κηδεμόνες των μαθητών μας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook