Τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση προς τους πολίτες η μελέτη

Τη δημιουργία κυκλικού κόμβου γνωστού και ως roundabout προτείνει η μελέτη για τη διαμόρφωση του κόμβου της Σούδας και της σύνδεσής του με την Π.Ε.Ο.

Η παρουσίαση της μελέτης που φέρει την υπογραφή των μελετητών, Γιώργου Βερυκάκη και Δέσποινας Γιανναράκη, έγινε σήμερα σε αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Σούδας και προτείνει τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο σημείο που ενώνονται η Αλ. Παπαναστασίου που οδηγεί στην εθνική οδό, η λεωφόρος Σούδας και η Εθν. Βενιζέλου που οδηγεί στο λιμάνι, καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με μονοδρομήσεις και διαπλάτυνση πεζοδρομίων.

Η μελέτη είναι ήδη εγκεκριμμένη ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους και έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Μόλις ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση (περίπου σε ένα μήνα) θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εξεύρεση χρηματοδότησης που θα επιτρέψει την υλοποίηση της μελέτης.

Γενική Οριζοντιογραφία Κύριας Λύσης

Πάνω ριστερά λεωφόρος Σούδας, κέντρο δρόμος προς εθνική οδό, δεξία Αγίου Κωνσταντίνου, πάνω αριστερά δρόμος από και προς λιμάνι

Κάτω λεωφόρος Σούδας, αριστερά δρόμος προς εθνική οδό, πάνω δρόμος από και προς λιμάνι

Οριζοντιογραφία Κόμβου

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, πρόκειται για μια ολόκληρη κυκλοφοριακή μελέτη που αλλάζει τους όρους της κίνησης ιδιαίτερα στο κομμάτι της Κάτω Σούδας και έχει στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής αλλά και την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας του σημείου σε μια από τις σημαντικές πύλες εισόδου της πόλης των Χανίων. Σε εκκρεμότητα παραμένει η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο για την οποία έχουμε προτείνει τη διαπλατυνση του υπάρχοντος δρόμου και της βελτίωσής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook