Ίσως μάλιστα πείσει κι εμάς να τη βγάλουμε από το καθημερινό νεσεσέρ μας.

Μπορεί μέχρι σήμερα να θεωρούσαμε τη χρήση μάσκαρα στο μακιγιάζ τόσο δεδομένη όσο την ανάσα μας, ωστόσο φέτος συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Το βασικό αυτό προϊόν ομορφιάς απουσιάζει όχι μόνο από τους λογαριασμούς των πιο ενημερωμένων κοριτσιών στο Instagram αλλά και από σόου μεγάλων οίκων μόδας όπως οι Preen και Erdem.

Τι έχει προκαλέσει αυτή τη μεταστροφή; H beauty editor Mica Ricketts«διερεύνησε» το παράξενο φαινόμενο και κατέληξε στους λόγους για τους οποίους η μάσκαρα φέτος περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ίσως μάλιστα πείσει κι εμάς να τη βγάλουμε από το καθημερινό νεσεσέρ μας.

Οι άβαφες βλεφαρίδες δείχνουν κουλ. Απλά. Δημιουργούν την αίσθηση της απουσίας επιτήδευσης, σαν να έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση στα φυσικά μας χαρακτηριστικά και να περιορίζουμε το μακιγιάζ στα απολύτως απαραίτητα χωρίς να υπερπροσπαθούμε. Επιπλέον, χωρίς μάσκαρα δεν φοβόμαστε να εκφραστούμε, έστω και αν δεν μιλάμε για αληθινά δάκρυα αλλά για ένα φτέρνισμα που κάνει τα μάτια μας και τη μάσκαρα να τρέχουν.

Οι makeup artists επιλέγουν να τονίσουν μια άλλη περιοχή του προσώπου. Κανένας δεν αμφισβητεί τη μαγική ικανότητα της μάσκαρα να επιμηκύνει και τις πλέον αδικημένες βλεφαρίδες, να μεγαλώνει και τα μικρότερα μάτια. Αλλά αφήνοντας τις βλεφαρίδες άβαφες, αφήνουμε να αναδειχθούν άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου μέσα από το μακιγιάζ, όπως κατακόκκινα χείλη, ζυγωματικά τονισμένα με λαμπερό bronzer, ή ακόμα και το περίγραμμα των ματιών με το «γατίσιο» εφέ ενός eyeliner.

Οι θεραπείες ανόρθωσης βλεφαρίδων είναι σε άνοδο. Επιμηκύνουν, ανορθώνουν και δίνουν όγκο στις φυσικές βλεφαρίδες για έξι έως οκτώ εβδομάδες – οπότε η μάσκαρα είναι προαιρετική. Η τιμή τους είναι προσιτή και γλιτώνουν τις πολυάσχολες γυναίκες από ένα τουλάχιστον βήμα του καθημερινού μακιγιάζ τους.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook