Προβάδισμα 9,2 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Politik. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά τους να φτάνει στο 9,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%), η Ένωση Κεντρώων (2,4%) και το Ποτάμι (1,3%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, ως συνήθως, ο «κανένας» με 42% ενώ μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταλληλότερος από το 37% των ερωτηθέντων ενώ ο πρωθυπουργός από το 20%.

Με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αποσυνδέεται της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες κάλπες, στη δημοσκόπηση της Interview, οι συμμετέχοντες απάντησαν και σε ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και σε αυτή την κατηγορία ο «κανένας» αναδεικνύεται πρώτος με 29%, ακολουθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος με 25% και έπονται ο Κώστας Καραμανλής με 24% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 11%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις τις 6 έως τις 12 Μαρτίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 17 ετών.

reader.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook