Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ

“Το καταστροφικό πέρασμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τη δημόσια εκπαίδευση συνεχίζεται. Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε η πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση  και το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο, θα ισχύσει από την αμέσως επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για ένα σύστημα, που όχι μόνο δεν καταργεί τις πανελλαδικές εξετάσεις, όχι μόνο δεν μειώνει το άγχος των μαθητών, αντίθετα διπλασιάζει τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, την εξεταστέα ύλη και τα εξεταζόμενα μαθήματα (εισαγωγή λογοτεχνίας), χωρίς την αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού χρόνου, οπότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην αύξηση της παραπαιδείας, ως εκ τούτου, της οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών των μαθητών και του ψυχολογικού φορτίου των παιδιών. Εισάγει σε τοπικό επίπεδο εξετάσεις μεταξύ ομάδων σχολείων, αμφιβόλου αντικειμενικότητας και διαφάνειας, στα ίδια μαθήματα προσανατολισμού στα οποία οι μαθητές  θα εξετάζονται πανελλαδικά για δεύτερη φορά τον Ιούνιο και οι όποιες (τοπικές) εξετάσεις,  από τη δεύτερη χρονιά του συστήματος θα καθορίζουν  ποσοστιαία, μέσω του βαθμού του απολυτηρίου του Λυκείου, την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

“Καινοτομεί” το Υπουργείο Παιδείας επαναφέροντας το σύστημα των δεσμών της δεκαετίας του ΄80 και παράλληλα εισάγει ένα σύστημα λοταρίας,  βάσει του οποίου μία  πρώτη δήλωση των παιδιών, υποτίθεται θα καθορίζει  τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης.  Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, για ένα ακόμα πείραμα του κ. Γαβρόγλου με πειραματόζωα ποιους άλλους τους μαθητές !

Αλλά και σε καθαρά τοπικό επίπεδο η λειτουργία των σχολικών μονάδων δυσχεραίνεται με την εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλοστή φορά έχουμε αναστολή λειτουργίας τμήματος νηπιαγωγείου (3ο Κουνουπιδιανών),  μεσούσης της σχολικής χρονιάς. Έχει προηγηθεί βέβαια η αναστολή  ολοήμερων τμημάτων στα νηπιαγωγεία: 6ο Ν. Κυδωνίας, 19ο Χανίων,   2ο Κουνουπιδιανών και του ενός από τα δύο πρωινά.

Τέλος μνήμες  περασμένων δεκαετιών φέρνουν στο νου οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες προσπαθούν,  να ανταπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις οι μαθητές στα ορεινά του νομού και σε χωριά όπως οι Λάκκοι  και αλλού, που χτυπήθηκαν  από την  πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία. Έχοντας χάσει ήδη πολλές ώρες μαθημάτων και μάλιστα σε μαθήματα προσανατολισμού στην Γ΄ Λυκείου, οι μαθητές των περιοχών αυτών, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια, ρισκάρουν κυριολεκτικά τη σωματική τους ακεραιότητα, από και προς το σχολείο, μέσω του κατεστραμμένου οδικού δικτύου!

Πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες και οι άμεσες επισκέψεις των κυβερνητικών στελεχών, με τις όποιες υποσχέσεις από τα “αρμόδια” κυβερνητικά χείλη, αλλά και από παράγοντες της περιφέρειας, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών,  είχαν μάλλον προεκλογικό χαρακτήρα και δε φαίνεται να επιβεβαιώνονται στην πράξη!

Το μόνο σίγουρο είναι πολλοί οικισμοί θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα αποκλεισμένοι από βασικά αγαθά, όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι  όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο τιμόνι της χώρας, οι βλάβες που προκαλούνται στον, τόσο σημαντικό για το μέλλον του τόπου, τομέα της εκπαίδευσης,  καθίστανται όλο και περισσότερο μη αναστρέψιμες.

Η  αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή πολιτικής είναι επιτακτική ανάγκη επιβίωσης της χώρας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook