Τη μνήμη του Έλληνα εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή, τιμούν σήμερα τα Χανιά

Τα 83 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου εθνάρχη τιμούν σήμερα τα Χανιά, με ένα ολοήμερο αφιέρωμα μνήμης το οποίο περιελάμβανε το πρωί το καθιερωμένο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων και ολοκληρώνεται το απόγευμα με απονομές βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον ΙΖ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που φέτος είχε θέμα «Ο πολιτισμός του μικρασιατικού ελληνισμού», τιμούν σήμερα τα Χανιά

Το πρωί τελέστη το πολιτικό μνημόσυνο στον Προφήτη Ηλία στα Χανιά, παρουσία της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που ακολούθησε με θέμα τη ζωή και το έργο του Ελ. Βενιζέλου.

Όπως ανέφερε η Βρετανίδα πρέσβειρα ο Βενιζέλος δεν ήταν μόνο  εθνάρχης και μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας αλλά και πάρα πολύ καλός, στενός φίλος της Βρετανίας και θέλουμε να τονίσουμε αυτό το στοιχείο της ζωής του και της πορείας του.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής ο οποίος δήλωσε πως η προσωπικότητα και το έργο του Ελ. Βενιζέλου, σημάδεψαν τον 20ο αιώνα “Το όραμά του για μια Ελλάδα με ισχυρούς θεσμούς, για τη συναδέλφωση των λαών, για ισότητα, για δημοκρατία, μας καθοδηγεί μέχρι και σήμερα. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε αντάξιοι του έργου και του οράματός του” τόνισε ο κ. Φλωρεντής

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε πως “Είναι ημέρα τιμής και μνήμης στον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, 83 χρόνια από τον θάνατο του, τον διορατικό ηγέτη που σε εποχές κρίσιμες, η προσωπικότητα, η πολιτική ευφυΐα του, το κύρος του ηγέτη, το πάθος του για την εθνική υπόθεση, η αποφασιστικότητά στη λήψη κρίσιμων στρατηγικών αποφάσεων,  συνεχίζουν να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα”

Πριν την ομιλία, μέλη του ομίλου βρακοφόρων απέδωσαν ριζίτικο τραγούδι:

Της εκδήλωσης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook