Ξεχώρισε η στιγμή που η μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου Ιωάννα Γκουργκούνη τραγούδησε απόσπασμα από τον «Ερωτόκριτο»

Στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Euroscola που διοργανώνει το Ε.Κ., με σκοπό να δώσει στους νέους και στις νέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για το ευρωπαϊκό «οικοδόμημα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μαθητών εντός της αίθουσας, ξεχώρισε η στιγμή που η μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου Ιωάννα Γκουργκούνη τραγούδησε απόσπασμα από τον «Ερωτόκριτο» (με αφορμή και το «Έτος Ερωτόκριτου» που έχει οριστεί το 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα των μαθητών και όλων των παρευρισκομένων από τις υπόλοιπες 22 ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονταν στα έδρανα.

Έξι συνολικά μαθητές από το Ν. Λασιθίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης εκπροσωπείται συνολικά στην ημερίδα από 24 μαθητές και μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και 3 συνοδούς καθηγήτριες (μία από το Λασίθι, μία από το Ρέθυμνο και μία από τα Χανιά).

Από το Νομό Λασιθίου στην ημερίδα συμμετέχουν 6 μαθητές. Αυτοί είναι οι: Ειρήνη Ψαρουδάκη, Κωνσταντίνος Φραγκούλης και Ειρήνη Παπαδάκη από το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, η Ευδοκία Τσικαλουδάκη από το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, η Ιωάννα Γκουργκούνη από το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου και η Ιωάννα Χαμηλάκη από το ΓΕΛ Σητείας.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook