Τα μέλη του συλλόγου επαγγελματιών Σούγιας συναντήθηκαν με τον κ. Βουλγαράκη και βρήκαν από κοινού λύση για την μετακίνηση των τουριστών - Με mini bus των ΚΤΕΛ θα μεταφέρονται οι τουρίστες 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Αποστόλη Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, μέλη του συλλόγου επαγγελματιών Σούγιας, εκφράζοντας την αγωνία τους για την κατάσταση των δρόμων ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ναναδάκης, τόνισε ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, δεν μπορούν να περάσουν, από το Χλιαρό με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση των τουριστών. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δρόμος λίγο πριν τη Σούγια, έχει υποστεί καθίζηση, στις εκβολές του ποταμού, δηλαδή μία διευθέτηση της κοίτης,  και θα πρέπει να επιδιορθωθεί για να διευκολύνεται η πρόσβαση των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο από το Χλιαρό, καθώς το έργο είναι χρονοβόρο και απαιτεί μεγάλο κόστος, διαβεβαίωσε όμως τους επαγγελματίες, ότι θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και καθαρισμός των μπαζών, ώστε να είναι πιο εύκολη και ασφαλής η διέλευση, ωστόσο δεν θα μπορούν να περνάνε μεγάλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι επαγγελματίες, τόνισαν  ότι μία λύση θα ήταν να γίνονται δρομολόγια από και προς τη Σούγια με mini bus των ΚΤΕΛ, οπότε και θα έρθουν σε συνεννοήση από την πλευρά τους με τα ΚΤΕΛ, για να διευθετηθεί το θέμα.

Ο κ. Βουλγαράκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο εργολάβο, ώστε να ξεκινήσουν αύριο κιόλας οι πρώτες απομακρύνσεις μπαζών ενώ θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν πεσμένα καλώδια της ΔΕΗ και στίλοι οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία καθώς είναι στη μέση του οδοστρώματος.

Για τον δρόμο από Σκινέ-Φουρνέ ο οποίος εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Σούγιας, ο κ. Βουλγαράκης, ανέφερε ότι γίνεται διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να είναι κανονικός και να εξυπηρετεί τα ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι να στηθεί η καινούρια belley γέφυρα στον Αλικιανό, σε κάποιο σημείο κοντά στην υπάρχουσα γέφυρα.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook