Ιδανικά άρχισε η θερινή σεζόν για τους αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου “Ελ. Βενιζέλος” και ειδικότερα για την Αφροδίτη Τζατζιμάκη.

Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη πέτυχε εκπληκτική επίδοση στους Παγκρήτιους αγώνες ρίψεων, με 62.27 στη σφυροβολία. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, στην κατηγορία Κ16, στην οποία αγωνίζεται για πρώτη χρονιά.

Η προηγούμενη επίδοση (άτυπο ρεκόρ, αφού δεν υπάρχουν πανελλήνια ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία) άνηκε στην Ηλιάνα Κοροσίδου (60.92).

Η ενημέρωση του “Ελ. Βενιζέλος” αναφέρει τα εξής:

Ξεκίνησε η θερινή σεζόν για τα σωματεία της Κρήτης με τη διεξαγωγή των Παγκρήτιων αγώνων ρίψεων.

Στη διάρκεια των αγώνων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στο στάδιο Ελευθερία στο Ηράκλειο ξεχώρισε η νεαρή αθλήτρια μας της σφυροβολίας, Αφροδίτη Τζατζιμάκη. Η μόλις 14 ετών σφυροβόλος, που γυμνάζεται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 62,27 μ., που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα αθλήτρια της κατηγορίας Κ16. Το προηγούμενο άτυπο ρεκόρ – στην κατηγορία Κ16 δεν καταγράφονται πανελλήνια ρεκόρ – κατείχε η Ηλιάνα Κοροσίδου με 60.92 μ. από το 2010 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Η Τζατζιμάκη, η οποία αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ16, το 2018 στα πρώτα της βήματα στο αγώνισμα είχε πετύχει βολή στα 52,77 μέτρα.

Στους ίδιους αγώνες ο Ορεστης Ντουσακης πέτυχε στην σφυροβολία Κ18 (5 κιλά) 72.30μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook