Το πρόγραμμα αφορά παιδιά από 5,5 έως 16 ετών.

Να κάνουν δωρεάν διακοπές διάρκειας 15 ήμερων θα έχουν τη δυνατότητα 70.000 παιδιά ηλικίας από 5,5 έως 16 ετών, μέσω voucher του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι γονείς με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής. Εάν ήταν άνεργοι πέρυσι, πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης.
Επίσης, το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2017, δεν δύναται να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως και τις 14 Ιουνίου 2013.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

Οι συνεργαζόμενες παιδικές κατασκηνώσεις βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και οι οικογένειες επιλέγουν ελεύθερα αυτή που θέλουν, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της κατασκήνωσης, καθώς οι θέσεις, όπως και οι ημερομηνίες λειτουργίας, είναι προκαθορισμένες και διαφέρουν για κάθε κατασκήνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν όταν καταρτιστεί η πλήρης λίστα με τις κατασκηνώσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook