Την Παρασκευή 15/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο μία ακόμη σύνοδος Euroscola –μία προσομοίωση δηλαδή συνεδρίασης και ψηφοφορίας με συμμετοχή από 22 χώρες- στην οποία συμμετείχε ομάδα επιλεγμένων μαθητών της Κρήτης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 5 μαθητές από το νομό Χανίων, 10 από το νομό Ηρακλείου, 3 από το νομό Ρεθύμνης και 6 από το νομό Λασιθίου. Η ομάδα των 24 μαθητών ήταν άρτια προετοιμασμένη κι άφησε το στίγμα της όχι μόνο με την αρχική παρουσίαση, που μάγεψε με το μεστό της λόγο, αλλά και τη μουσική απόδοση του πρώτου οκτάστιχου του Ερωτόκριτου με τα κορίτσια από τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο.

Οι μαθητές μας πήραν ενεργό μέρος στη διαμόρφωση θέσεων και στις έξι επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν, με αποτέλεσμα στη μία από αυτές ο κεντρικός παρουσιαστής, που απαντούσε και τις δύσκολες ερωτήσεις, να είναι δικός μας μαθητής από το Ρέθυμνο. Σε μία άλλη επιτροπή δεύτερη παρουσιάστρια ήταν μία μαθήτριά μας από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Επιπλέον, οι μαθητές μας συνεισέφεραν στην όλη διαδικασία με τις εύστοχες ερωτήσεις τους και τη συμμετοχή δύο εξ αυτών στις τέσσερις τελικές ομάδες του Eurogame.

Είναι ως εκ τούτου βέβαιο ότι για την συγκεκριμένη ημερίδα Euroscola η παρουσία των Κρητικόπουλων στο Ευρωκοινοβούλιο δεν πέρασε απαρατήρητη. Το εξίσου όμως πολύ σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα συνεργάσθηκε, προβληματίσθηκε, αντάλλαξε απόψεις και τελικά κατάφερε μέσα από την συνύπαρξη τεσσάρων μόλις ημερών να αναπτύξει ζεστές ανθρώπινες σχέσεις κι επικοινωνία.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το νομό Χανίων ήταν: η Τσεπέτη Μαρία από το 2ο ΓΕΛ Χανίων, η Χατζηιωάννου Νεφέλη από το Μουσικό Σχολείο Θερίσου (Χανίων), η Μπουζάκη Άρτεμις και ο Περδικάκης Μιλτιάδης από το 4ο ΓΕΛ Χανίων και η Αγγελάκη Φιλίππα από το ΓΕΛ Ν.Κυδωνίας. Οι συνοδοί καθηγήτριες Σαπαλίδου Μελπομένη, Ντάμπου Μαρία και Ζαραφωνίτη Μαρία εύχονται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στη ζωή τους.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook