Το κορίτσι έπεφτε συχνά θύμα άγριων ξυλοδαρμών από τους θετούς γονείς.

Το φρικιαστικό έγκλημα μιας 66χρονης αμερικανίδας από το Φλόριντα αναβίωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου, που τελικά την έκρινε ένοχη και της επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πρόκειται για την Βερόνικα Γκριν Πόσι η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο της 9χρονης ξαδέρφης της.

Το κοριτσάκι βρήκε φριχτό θάνατο καθώς η Πόσι, θέλοντας να την τιμωρήσει έκατσε επάνω της για περίπου 5 λεπτά με αποτέλεσμα η μικρή να υποστεί ασφυξία.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η 9χρονη Ντερίκα ήταν υιοθετημένη και οι θετοί γονείς της, Τζέιμς και Γρκέις Σμιθ, την ξυλοκοπούσαν ενώ το ίδιο έκανε και η ξαδέρφη της που τελικά τη σκότωσε.

Η κακοποίηση του κοριτσιού όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στις 14 Οκτωβρίου 2017, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Pensacola News Journal, όταν η θετή μητέρα του κοριτσιού τηλεφώνησε στην Πόσι και της είπες πως δεν μπορούσε να ελέγξει και να πειθαρχήσει την Ντερίκα και την 7χρονη αδερφή της.

«Όταν τα πόδια της ακούμπησαν το έδαφος, καθώς σηκώθηκε από το κρεβάτι ήταν αποφασισμένη να χτυπήσει τα παιδιά», ανέφερε η βοηθός Εισαγγελέας, Έιμι Σι κατά την αγόρευσή της ενώπιον των ενόρκων και του δικαστή.

Η Πόσι πήρε έναν χάρακα και έναν σωλήνα και πήγε στο σπίτι των Σμιθ και με αυτά τα αντικείμενα βοήθησε τη θετή μητέρα να ξυλοκοπήσει τα παιδιά. Καθώς το κορίτσι προσπαθούσε να αμυνθεί η Πόσι κάθισε πάνω στη πλάτη της πιέζοντας το στέρνο της Ντερίκα επάνω στο μπράτσο της καρέκλας.

Το κορίτσι, σύμφωνα με τον Independent, φαίνεται πως πρόλαβε να φωνάξει δύο φορές πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Στη συνέχεια η Πόσι σηκώθηκε και όταν συνειδητοποίησε πως η 9χρονη δεν ανέπνευσε κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες.

Κατά την νεκροτομή που ακολούθησε, στο άψυχο κορμί της Ντερίκα βρέθηκαν πολλοί μώλωπες κυρίως στους γλουτούς. Για την ακρίβεια ο ιατροδικαστής εντόπισε «τραύματα, πάνω σε τραύματα, πάνω σε άλλα τραύματα». Ευρήματα ενδεικτικά της βαριάς και συστηματικής κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί.

Ο συνήγορος της Πόσι υποστήριξε ότι η πελάτισσά του δεν ήθελε να βλάψει τη Ντερίκα και προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο αποκλειστικά στους θετούς γονείς.

Το σώμα των ενόρκων όμως δεν πείστηκε και την έκρινε ένοχη για δολοφονία σε πρώτο βαθμό.

Ο θετός πατέρας Τζέιμς Σμιθ έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για κακοποίηση ανηλίκων ενώ η σύζυγός του, η οποία πάσχει από ψυχικές διαταραχές, κρίθηκε ανίκανη να περάσει από δίκη. Ωστόσο δεν αποκλείεται να της ασκηθούν διώξεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook