Νέα εκδοχή για τα κίνητρα του 37χρονου που άνοιξε πυρ σε τραμ

Μία διαφορετική εκδοχή που αντικρούει την επικρατούσα θεωρία περί τρομοκρατίας γύρω από την αιματηρή επίθεση με 3 νεκρούς σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, δίνουν συγγενείς του φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συγγενείς του Γκοκμέν Τάνις υποστηρίζουν ότι το κίνητρό του ήταν προσωπικό, και συγκεκριμένα οι οικογενειακές διαφορές που είχε με συγγενή του. Όπως αναφέρουν, ο Τάνις πυροβόλησε το άτομο αυτό στο τραμ και στη συνέχεια πυροβόλησε και αυτούς που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Η εκδοχή αυτή μοιάζει να συμφωνεί με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, ο ύποπτος είναι γεννημένος στην Τουρκία. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, από το βίντεο ασφαλείας του τραμ, και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Αν και δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook