Μπορεί οι λάτρεις της φύσης να περιμένουν να δουν τις ασθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζουν για τους κάμπους με τις ανθισμένες ροδακινιές στην Βέροια.

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι κάμποι της Βέροιας με ροδακινιές ανθίζουν, με αποτέλεσμα ο κάμπος της Ημαθίας να μοιάζει λες και έχει καλυφθεί με ένα απέραντο ροζ σεντόνι.

Ετσι εκτός ότι οι ντόπιοι δεν χορταίνουν τις βόλτες γύρω από τους κάμπους με το ροζ χρώμα, στην Ημαθία οργανώνεται και διαγωνισμός φωτογραφίας και ποδηλατάδα ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν την φύση και τις ομορφιές της περιοχής.

Να σημειωθεί πως για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ροδακινιές είχαν τους δικούς τους συμβολισμούς στην αρχαία Ανατολή, καθώς θεωρούνταν «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρήχε στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

Επίσης τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Βαν Γκογκ.

Τέλος αν ρίξει κανείς μία ματιά στο Instagram με όσους έχουν ανεβάσει φωτογραφίες με location την Βέροια, τότε θα διαπιστώσουν πως οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν γίνει το απόλυτο viral.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook