Δρόμοι ισοπεδωμένοι σε γειτονιά στη Χαλέπα – Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την τελευταία κακοκαιρία

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι σε γειτονιά της Χαλέπας οι οποιοι αναγκάζονται, προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους, να περάσουν από “ισοπεδωμένους” δρομους, που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και η χρόνια αδιαφορία στις εκκλήσεις τους προς το δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο καθώς κάτοικοι είχαν απευθυνθεί από τα τέλη του 2017, στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, αφού τμήμα του δρόμου επί της οδού Αρχιμήδη είχε υποστεί τεράστιες φθορές, όμως με τις έντονες βροχοπτώσεις, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Στην γειτονιά που μοιάζει σαν να έχει “βομβαρδιστεί”, ζουν περίπου 30 οικογένειες και μάλιστα, όπως μας μετέφερε κάτοικος, αρκετοί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στα οχήματά τους, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τα σπιτια τους.

Είναι βέβαιο οτι ο δήμος, έχει να αντιμετωπίσει πολλά έκτακτα περιστατικά αποκατάστασης οδοποιίας και για αυτό άλλωστε, έχει λάβει αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις ως ένας από τους δήμους του νομού, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όμως σε αυτήν την περίπτωση, το έκτακτο, προσδιορίζεται μόνο ως προς την ανάγκη να γίνει άμεσα παρέμβαση, καθώς όπως αναφέρθηκε, η έκταση της καταστροφής, οφείλεται και στην προγενέστερη αβλεψία, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, στην οποια απευθυνθήκαμε, την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασε ένα διαβιβαστικό με αίτημα των κατοίκων να γίνει παρέμβαση στα σημεία του οδοστρώματος που έχουν καταστραφεί, ωστόσο συνεργείο που εστάλη, μπορεί εν μέρει να παρέμβει, “κλείνοντας” μικρές λακκούβες. Για την αποκατάσταση των ζημιών, θα χρειαστεί εργολαβία και προκήρυξη σχετικού έργου και είναι πιθανό να ενταχθεί στα έργα που θα γίνουν στα πλαίσια του επείγοντος στο δήμο.

Μέχρι σήμερα πάντως, η προσβασιμότητα στο δρόμο, γίνεται με… ευθύνη των κατοίκων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook