Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο μετά και τις φωτιές στην παραλία μεταξύ Κλαδισού και Απτέρας

Οργή έχει προκαλέσει ο συνεχιζόμενος πυρπολισμός των καλαμιών  και άλλων υλικών που ξεβράστηκαν στις παραλίες του κόλπου των Χανίων καθώς μαζί με τα καλάμια και τα κλαδιά καίγονται και πάσης φύσεως σκουπίδια μεταξύ των οποίων τα περισσότερα πλαστικά.

Τις τελευταίες ώρες πυκνοί καπνοί αναδύοντο από την παραλία μεταξύ Κλαδισού και Απτέρας στα Χανιά προκαλώντας μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα και μολύνοντας τόσο τον αέρα όσο και την ίδια την παραλία όπου παραμένουν τα καμένα σκουπίδια.

Πολίτες οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες καθάρισαν εθελοντικά τμήματα της παραλίας από τα σκουπίδια αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση ζήτησαν την παρέμβαση των Εισαγγελικών αρχών και ετοιμάζονται να καταθέσουν και μήνυση.

Σύμφωνα με τους ίδιους υπεύθυνος είναι ο Δήμος Χανίων ο οποίος όφειλε να προχωρήσει στον καθαρισμό των παραλιών ευθύνης του από τα σκουπίδια και σε ότι αφορά στα καλάμια και τα διάφορα κλαδιά θα μπορούσαν να μαζευτούν για ανακύκλωση και όχι να παραδοθούν στην πυρά.

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή την περίοδο και έως 1η Μαίου που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής της, κάτι που δεν ισχύει στις παραλίες.

Συνεπώς το θέμα δεν έχει να κάνει με την Πυροσβεστική αλλά με τον Δήμο, την προστασία του περιβάλλοντος και την δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook