Tη τρίτη θέση στο διαγωνισμό για το καλύτερο εκλέρ της Ελλάδας κατέκτησε με το εκλέρ με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμόνι, ο Χανιώτης Παναγιώτης Κατάκης

Ο τελικός του διαγωνισμού « MaziChef » για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019» διεξήχθη τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

Το νικητήριο εκλέρ της Ελισάβετ «Λίζα» Μάτσα από την Αθήνα, είχε γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι και κατάφερε να αποσπάσει τόσο τη θετική ψήφο του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής.

Δεύτερο ανακηρύχθηκε το εκλέρ που ετοίμασε ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης από την Θεσσαλονίκη, με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Την τρίτη θέση κατέλαβε το εκλέρ του Χανιώτη Παναγιώτη Κατάκη με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού.


Τέταρτο ήρθε το εκλέρ του Λάζαρου Πολίτη από την Πάτρα με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης.

Ο διαγωνισμός έγινε υπό την επίβλεψη του σεφ της πρεσβείας Jean-Marie Hoffman και με τη συνδρομή πολλών διακεκριμένων ελλήνων και γάλλων σεφ.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος του μεγάλου τελικού MaziChef προετοίμασε 600 εκλέρ, ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, στις κουζίνες της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, υπό την επίβλεψη των σεφ – μελών της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι της γαλλικής πρεσβείας ψήφισαν το εκλέρ που τους άρεσε περισσότερο και μαζί με την άποψη της κριτικής επιτροπής αναδείχθηκε το καλύτερο με γεύση Ελλάδας.