Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων επισκέφθηκε διαδοχικά, χθες, Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά - Κοιτάμε μπροστά», Ευτύχης Δαμιανάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Τον κ. Δαμιανάκη υποδέχθηκαν οι Διευθυντές των δύο Διευθύνσεων, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι επέλεξε ως πρώτο σταθμό των συναντήσεών του με τοπικούς φορείς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Δαμιανάκης ευχαρίστησε για την υποδοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το σύνολο των εργαζομένων στις δύο Διευθύνσεις είχε προσκληθεί από τους Διευθυντές και συμμετείχε στις συναντήσεις αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε χρήσιμες και εποικοδομητικές.

Ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε ότι οι επισκέψεις του στις δύο Διευθύνσεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θεωρεί ότι η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί μία από τις τρεις ουσιαστικές παραμέτρους για μία υγιή κοινωνία, που βελτιώνεται και προοδεύει.

Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη όλων -και ειδικά όσων έχουν θεσμικό ρόλο- είναι να βρίσκονται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προκειμένου να συμβάλλουν έμπρακτα στη βελτίωση όλων εκείνων των συνθηκών που αναβαθμίζουν τις συνθήκες εκπαίδευσης, με πρώτιστο στόχο τη διαμόρφωση -μέσω και του σχολείου- συγκροτημένων προσωπικοτήτων, αξιόλογων χαρακτήρων.

Ο κ. Δαμιανάκης υπογράμμισε ότι στις αρμοδιότητες του Δήμου ανήκει η φροντίδα των κτιριακών υποδομών, μέσω των Σχολικών Επιτροπών, και αναγνώρισε ότι το επίπεδο της συνεργασίας, μεταξύ των δύο πλευρών, είναι εξαιρετικό μέχρι σήμερα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του συνδυασμού του είναι όχι μόνο να διατηρήσει αυτό το επίπεδο συνεργασίας, αλλά και να το βελτιώσει όπου αυτό είναι δυνατό, από οποιαδήποτε θέση και αν τον κατατάξουν οι πολίτες, πολύ, δε, περισσότερο αν του δώσουν την ευκαιρία να κάνει πράξη το πρόγραμμά του για ένα Δήμο καλύτερο, πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Δαμιανάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένας Δήμαρχος οφείλει να είναι κοντά, σε καθημερινή βάση, στην εκπαιδευτική κοινότητα ακόμη και για θέματα που δεν είναι ανήκουν στην αρμοδιότητά του, όπως, για παράδειγμα, η έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, χρησιμοποιώντας κάθε θεσμική δυνατότητα με στόχο να συμβάλλει στην επίλυση και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook