Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Σφακίων η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος “Ο δρόμος του ταχυδρόμου, ενώνοντας τα φαράγγια”.

Το πρόγραμμα  πραγματοποιεί το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και την Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Παρόντες οι κάτοικοι των χωριών Ανώπολης, Αι Γιάννη, Λύκου, Χώρας Σφακίων, Αράδαινας, και από το Δήμο Σφακίων ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φασουλάκης Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χώρας Σφακίων κ. Μπραουδάκης Ιωάννης.

Ο κ. Λυμπεράκης και Μπαρνιάς από τον Φορέα Διαχείρισης, ο προϊστάμενος των Ελτα Χανίων κύριος Λαδάκης, ο κύριος Σημαντηράκης του φιλοτελικού συλλόγου Χανίων και ενδιαφερόμενοι από τα Χανιά. Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του παλιού ταχυδρόμου κ. Βοτζάκη  που συνέχιζε να κάνει το μονοπάτι με τα πόδια μέχρι το 1984 και μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες για τον τόπο, τη διαδρομή και τους παλιούς κατοίκους των Σφακίων. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνη του 2020. Θα περιέχει πολλές δράσεις με τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους. Στην παρουσίαση ασχοληθήκαμε με τα ερωτήματα τι σημαίνει ένα τοπίο, τι περιεχόμενο του δίνουμε και πώς μπορεί να αλληλεπιδράσει το φυσικό περιβάλλον με τον άνθρωπο δημιουργώντας πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ο αγροτικός ταχυδρόμος σαν συνδετικός κρίκος «φέρει» τον πολιτισμό σ’ αυτήν την απομονωμένη περιοχή.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και ενός βίντεο και μιας ιστοσελίδας για την τουριστική προώθηση της περιοχής την οποία ενοποιεί η διαδρομή  του αγροτικού διανομέα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook