Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο5
100 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Creta Eleon
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άφθονη παλαιωμένη γραβιέρα
Λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα μακαρόνια
Λίγο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Σαλάτα πράσινη για συνοδεία

5-6 φύλλα ρόκα
2 φύλλα μαρούλι
Ντοματίνια
1 κρεμμύδι φρέσκο
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Creta Eleon
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Θαλασσινό αλάτι

Η Φρύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία.

Οι πολυδιάστατες ρίζες και επιρροές της οικογένειάς της, τη μύησαν από μικρή στον κόσμο των γεύσεων.

Aρχικά, δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να φτιάχνει γλυκό νεράντζι, τραχανά, ντοματάδα, λεμονάδα και φυσικά, καλιτσούνια.

Μεγαλώνοντας και αφού σπούδασε τη μαγειρική τέχνη, συνειδητοποίησε, ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που ζουν για να τρώνε και όχι για το αντίθετο. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για τους φίλους της και τον θεωρεί ως τον απόλυτο τρόπο να εκφράζει απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία. Αισθάνεται τυχερή, που μεγάλωσε με την καλύτερη μεσογειακή διατροφή, την κρητική και θεωρεί ως το σημαντικότερο σχολείο τη μαθητεία δίπλα σε μεγάλους ανθρώπους, που γνωρίζουν την παράδοση.

Η πολυετής συνεργασία της με χώρους εστίασης, η συστηματική αρθρογραφία σε δεκάδες ιστολόγια, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική επαφή με το κοινό και τα μαθήματα κρητικής διατροφής που παραδίδει, εκφράζουν μέρος του πάθους της για τη μαγειρική.

Της αρέσει να πειραματίζεται και να παντρεύει διαφορετικά υλικά στον «καμβά» της κουζίνας της. Οραματίζεται να διαδώσει την κρητική κουζίνα ανά τον κόσμο, εξυμνώντας τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και την ύψιστη διατροφική αξία τους.