Την τραγική στιγμή που ένα ελικόπτερο με εννέα ανθρώπους συνετρίβη σε ένα βουνό στο Κιργιστάν, κατέγραψε ένας φοιτητής, ο οποίος επέβαινε σε αυτό.

Όπως αποκαλύπτει τώρα ο ίδιος, φοβήθηκε ότι θα καεί ζωντανός. Το ατύχημα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2018, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του ελικοπτέρου σε ένα καταφύγιο στο βουνό Khan Tengri.

Πρόκειται για τον 22χρονο Ντέιβιντ από το Βερολίνο, ο οποίος έχει δώσει στη δημοσιότητα, μόνο το μικρό του όνομα. Σύμφωνα με τη συγκλονιστική περιγραφή του, αμέσως μετά τη συντριβή, είδε ότι τα παπούτσια του ήταν λερωμένα με κηροζίνη και δεν μπορούσε να κουνηθεί, ενώ άλλος ένας άνθρωπος, κειτόταν τραυματισμένος στα πόδια του.

«Άρχισα να πανικοβάλλομαι, όταν άρχισα να νιώθω την κηροζίνη στα πόδια μου, καθώς είχε διαπεράσει τα παπούτσια του. Ο φόβος ότι μπορούσα να πιάσω φωτιά ανά πάσα στιγμή, με έκανε να αγωνίζομαι να ξεφύγω ακόμα πιο έντονα», είπε στη MailOnline.

«Είχα θαφτεί κάτω από αρκετά μεγάλα σακίδια και ο Ιάπωνας ξεναγός, βρισκόταν πάνω από τα πόδια μου, καθιστώντας αδύνατο για μένα να κινηθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τελικά, κατάφερα να συρθώ προς το πίσω μέρος της καμπίνας. Ευτυχώς για εμάς, υπήρχε μια τεράστια τρύπα που είχε δημιουργηθεί στο πλάι από τη σύγκρουση, και μέσα από αυτή καταφέραμε να ξεφύγουμε. Η βοήθεια ήδη ερχόταν καθώς και κόσμος από το camp που έτρεχε να βοηθήσει όπως μπορούσε. Δεν είχαν καθόλου ιατρικό εξοπλισμό, οπότε έπρεπε να μεταφέρουν τους τραυματισμένους σε ξύλινες σανίδες ή παλέτες», συμπλήρωσε.

Το ατύχημα συνέβη μόλις το αεροσκάφος ακούμπησε στο έδαφος. «Ο δεξιός τροχός γλίστρησε και τότε ο πιλότος επιτάχυνε και έστριψε το ελικόπτερο στα αριστερά με μεγάλη ταχύτητα. Από εκείνη τη στιγμή, έχασε τον έλεγχο», περιγράφει ο Ντέιβιντ. Αμέσως εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού. 

«Μάλλον το ελικόπτερο είχε υπερφορτωθεί και ήταν δύσκολο να γίνει μια τέτοια μανούβρα. Προσπαθώντας ο πιλότος να ξανακερδίσει ύψος και να στρίψει το ελικόπτερο, αυτό χτύπησε βίαια το έδαφος με τους τροχούς και αναπήδησε», προσθέτει. Τελικά, το ελικόπτερο έπεσε πάνω σε έναν τοίχο από πάγο και χαλίκι.

Παρ’ όλο που κανένας δεν σκοτώθηκε, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ανάμεσα σε αυτούς και μία 37χρονη γυναίκα από την Πολωνία, η οποία έχει μείνει παράλυτη από το στήθος και κάτω.

Ο Ντέιβιντ, άρχισε να τραβά βίντεο μετά την απογείωση από το Karkara Base Camp, ένα μικρό camp για τουρίστες, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν.

Μόλις πρόσφατα δημοσιοποίησε το υλικό και μίλησε δημόσια για αυτό, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα που του δημιουργήθηκε.

Στο ελικόπτερο επέβαινε κι ένας φίλος του Ντέιβιντ, ο 20χρονος Ρόμπιν, τέσσερις Πολωνοί και τρεις Ιάπωνες, μαζί με το πλήρωμα.

Ο Ντέιβιντ τραυματίστηκε στο κεφάλι, στα πλευρά και στον αυχένα, ενώ είχε εκδορές στα χέρια και τα πόδια του. Ο Ρόμπιν, τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη, ενώ είχε αρκετές μελανιές και εκδορές στο σώμα του. 

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook