Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδικάζεται η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου στα Κουνουπιδιανά με θύματα δυο νέους ανθρώπους.

Το δυστύχημα της 17ης Αυγούστου 2017 που συγκλόνισε την κοινή γνώμη καθώς στοίχισε τη ζωή σε δυο νέους ανθρώπους, τη Στέλλα και τον Γιάννη που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο την ώρα που οι δυο κινούνταν πεζή στην άκρη του δρόμου, έχει οριστεί για τηνΠαρασκευή 22 Μαρτίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο "Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα": 

"Σε ένα σύνολο 34 δικών που είναι στο πινάκιο τη συγκεκριμένη ημέρα η δίκη έχει τοποθετηθεί στην 32η θέση, μια θέση που προεξοφλεί σχεδόν κατά 100% την αναβολή της. Προηγούνται πολύ σοβαρότερες υποθέσεις όπως ζωοκλοπές, καταπατήσεις κλπ, γεγονός απόλυτα κατανοητό και συμβατό με το αξιακό σύστημα αυτής της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι οικογένειες και των δύο θυμάτων δεν ζουν στην Κρήτη και με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένες, με την απειλή ποινικής δίωξης, να είναι παρούσες ακόμα κι αν το δικαστήριο δεν γίνει, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο που με βάση τον ίδιο νόμο έχει την δυνατότητα να μη παραστεί καν αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του  SOS Τροχαία Εγκλήματα τόσο στους υπουργούς Δικαιοσύνης, όσο και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παρά τις υποσχέσεις για το ότι τα θανατηφόρα τροχαία θα προτάσσονται στα πινάκια για μια ακόμα φορά ακολουθείται μια πρακτική αντιμετώπισης της υπόθεσης σαν πράξης μικρής κοινωνικής απαξίας, γεγονός ιδιαίτερα προσβλητικό για την μνήμη το θυμάτων και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για τις οικογένειες τους.

Άραγε οι οικογένειες καλούνται να συμμετάσχουν στην έναρξη δίκης ή μήπως καλούνται να εκτελέσουν «Ασκήσεις Ακριβείας»;"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook