Τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων Γιώργο Λυμπινάκη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», Ευτύχης Δαμιανάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Ο κ. Δαμιανάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Λυμπινάκη για όλα τα θέματα που αφορούν την αστυνόμευση και την ασφάλεια στον Δήμο Χανίων. 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία σε τοπικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει μια διαρκής και στοχευμένη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χανίων και της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα της ασφάλειας, της καθημερινότητας σε ό,τι αφορά στην αστυνόμευση και της αντιμετώπισης της μικροεγκληματικότητας, που καταγράφεται κυρίως σε περιαστικές περιοχές καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της πόλης, είναι κρίσιμα και ιδιαίτερα σημαντικά, για τον ίδιο και τον συνδυασμό του.

Ο κ. Δαμιανάκης τόνισε, ακόμη, ότι είναι απολύτως αναγκαία η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων, θέση με την οποία συμφώνησε ο κ. Λυμπινάκης. 

«Ο Δήμος Χανίων πρέπει να αποκτήσει και πάλι Δημοτική Αστυνομία για μια σειρά από προφανείς λόγους. Αυτή είναι θέση και δέσμευση του συνδυασμού μας. Μια θέση και μια δέσμευση ξεκάθαρη για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης. 

Ο κ. Δαμιανάκης και ο κ. Λυμπινάκης συζήτησαν για αρκετή ώρα και τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων ζήτησε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων τις προτάσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για το συγκεκριμένο μείζον, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη από την Ομάδα Εργασίας του συνδυασμού, η οποία αναμένεται να καταθέσει δημόσια, το επόμενο χρονικό διάστημα, μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ο κ. Δαμιανάκης πρότεινε, επίσης, στον κ. Λυμπινάκη να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και πρόληψης σε ό,τι αφορά στις εξαρτησιογόνες ουσίες, πρόταση την οποία αντιμετώπισε θετικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook