“Θα συνταχθούμε με όλους όσους αγωνίζονται προκειμένου να μην υλοποιηθεί (η επένδυση) σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Την αντίθεση του αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ενέργειας φυσικού αερίου, στο Πέρα Πλατάνι εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, τονίζοντας οτι κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες έχουν ταχθεί κατά της επένδυσης, η οποία όπως σημειώνεται “είναι πλήρως ασύμβατη με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο που έχει νομοθετηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος”.

Η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη ανησυχία διαβάσαμε την είδηση περί κατάθεσης αίτησης προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη χορήγηση άδειας δημιουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου LPG, ισχύος 120 MW, στη θέση Πλατάνι Σούδας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι αντίθετη με την εκπεφρασμένη και συνομολογημένη διάθεση της Πολιτείας, αλλά και των κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων της Κρήτης, για την απεμπλοκή του νησιού από την παραγωγή ενέργειας με υγρά καύσιμα, μέσω της διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Επιπλέον, είναι πλήρως ασύμβατη με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο που έχει νομοθετηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το οποίο προβλέπει πως τέτοιου είδους δραστηριότητες πρέπει να αναπτύσσονται σε συγκεκριμένους ενεργειακούς κόμβους, τους οποίους κατονομάζει.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στον εν λόγω σχεδιασμό και υπογραμμίζουμε πως θα συνταχθούμε με όλους όσους αγωνίζονται προκειμένου να μην υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook