Mέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  73.209  συμπολίτες μας που προστέθηκαν στους 657.584 δημοσίους υπαλλήλους του Δεκεμβρίου 2014, αυξάνοντας την μισθολογική δαπάνη κατά 2,1 δισ. (από 15.819.000.000 σε 17.962.000.000).

Το κακό δεν είναι αυτό.Το χειρότερο είναι ότι πετάξαμε αυτά τα λεφτά από “παράθυρο αεροπλάνου” μιας και οι άνθρωποι αυτοί δεν βοήθησαν να έχουμε, ούτε θα βοηθήσουν να έχουμε καλύτερο σχολείο,και νοσοκομείο,καλύτερη παρεχόμενη υπηρεσία στο δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία,καλύτερα δημόσια έργα.Μια ανήθικη συμφωνία πληρώσαμε.Το κράτος προσλαμβάνει,ο πολίτης κάνει ότι μπορεί για να μπει και οι δυο συμφωνούν σε μια ομηρία. Βοηθοί νεκροτόμοι, βοηθοί  σπερματενχύτη για τα βοοειδή , κουρδιστές εγχόρδων οργάνων και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. 

Η πλειονότητα εξ αυτών συγκαταλέγονται στην κατηγορία των συμβασιούχων. Αποτελούν τους ιδιότυπους ομήρους της κυβέρνησης, αφού η συνέχιση της σύμβασής τους συναρτάται προς την ψήφο τους στην εκάστοτε κυβέρνηση που τους προσλαμβάνει κι όλας,και στην περίπτωση μας, στον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ. 

Παλιά συνταγή του κατ’ εξοχήν παλιού πολιτικού συστήματος που στηλιτεύαμε με το ΣΥΡΙΖΑ του 3% που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη ζέση και αφοσίωση σήμερα από τον μέχρι πριν 5 χρόνια καταγγέλλοντα  κ. Τσίπρα. Οι σημερινοί λοιπόν έχοντες την εξουσία και σ αυτό το θέμα, όχι μόνο δεν σταματούν την απαράδεκτη αυτή πρακτική, αλλά την υπηρετούν ως “βασιλικότεροι του Βασιλέως”.

Κι όταν λήξει η σύμβαση, ως γνωστόν, θα κατέβουν στους δρόμους να “κλείσουν” ότι μπορούν, και να διαμαρτυρηθούν γιατί το κράτος που τους αδικεί,ξεχνώντας ότι γονυπετής ικέτευσαν τους κυβερνώντες για μια δουλειά “ότι να΄ναι”, και για όσο να ναι,ξέροντας φυσικά και τις δυο παραμέτρους.Ότι και μόνιμοι δεν μπορεί να είναι, αλλά και ότι με πονηριά θα μπορούν να την διεκδικήσουν…  

Οι Έλληνες παραδέχτηκαν πρόσφατα (μελέτη ΟΟΣΑ) ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό κοντά στο 80% από τις υπηρεσίες που πληρώνει πανάκριβα στο κράτος σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Παλιές πρακτικές με γνωστά αποτελέσματα και συνενοχή από μέρους μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook