Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην 39η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νησιών της CRPM (του δραστήριου ευρωπαϊκού οργανισμού των Παραθαλάσσιων, Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης), που διεξάγεται στην Κέρκυρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών φιλοξενεί αυτή τη φορά το συνέδριο των Νησιωτικών Περιφερειών την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Τα θέματα που απασχολούν τη Γενική Συνέλευση των Νησιωτικών Περιφερειών είναι η διείσδυση και η ενδυνάμωση της διάστασης της Νησιωτικότητας στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και στις πολιτικές για τις μεταφορές, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία, τον αειφόρο τουρισμό, την πολιτική συνοχής και την πρόσβαση στα νησιά. Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και των Περιφερειών συζητούν για τα παραπάνω θέματα, με δημιουργικό τρόπο προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών στα νησιά.

Ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι οι νησιώτες έχουν ίδια δικαιώματα με όλους τους Ευρωπαίους. Επίσης ανέφερε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα εφαρμοστεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη για το κόστος των προϊόντων, θετικό αποτέλεσμα μετά από  πρωτοβουλία-διαβούλευση που ανέπτυξαν οι βουλευτές του νησιού, η Περιφέρεια Κρήτης και τα Εμπορικά Επιμελητήρια.

Ο Γιώργος Αλεξάκης που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης τόνισε ότι τα νησιά της Ευρώπης και η Κρήτη δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη διάθεση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων για κάλυψη των βασικών υποδομών που λείπουν, διότι η πλειονότητα των χρηματοδοτήσεων κατευθύνεται στην κεντρική Ευρώπη.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook