Οπαδοί της θεωρίας θέλουν να τεστάρουν σε πραγματικές συνθήκες τις ιδέες τους

Οι θεωρίες συνωμοσίας πάνω στον πλανήτη μας είναι πάρα πολλές. Και αρκετά θελκτικές σε όσους ψάχνουν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της ζωής στα οποία δεν μπορούμε να απαντήσουμε άμεσα.

Μία από τις θεωρίες που εδώ και κάποια χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς είναι αυτή της επίπεδης γης. Η συγκεκριμένη θεωρία έχει ακολούθους σε όλο τον πλανήτη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) οι οποίοι με αρκετούς τρόπους, τις περισσότερες φορές αντιεπιστημονικά και λαϊκίστικα, προσπαθούν να αποδείξουν ότι ζούμε μέσα σε ένα ψέμα αμερικανικής προέλευσης που κινείται από τη NASA.

Οι οπαδοί της επίπεδης γης έκαναν το ετήσιο συνέδριό τους. Οι διοργανωτές αυτού αποφάσισαν να ότι πρέπει να δουν με τα μάτια τους την «άκρη της γης». Οπότε οργανώνουν κρουαζιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2020 στην Ανταρκτική.

Το Flat Earth International Conference ετοιμάζεται για την κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, έτσι ώστε όλοι οι υποστηρικτές της θεωρίας, να δουν την άκρη της γης καθώς σύμφωνα με τη θεωρία εκεί βρίσκεται το τέλος.

Το Forbes αναφέρει ότι ο διοργανωτής του συνεδρίου οργανώνει την τεράστια κρουαζιέρα στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες κάποιες από τις θεωρίες τους. Ο Ρόμπι Ντέιβιντσον μάλιστα ανέφερε ότι «δεν πιστεύουμε ότι μόλις πάμε εκεί θα μπορέσουμε να “πηδήξουμε” πάνω από την άκρη. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ούτε θα πέσει κανείς μόλις φτάσει στο τέλος. Μεγάλο κομμάτι της κοινότητας πιστεύω ότι ζούμε σε ένα θόλο οπότε δεν θα πέσει κάποιος από την άκρη».

Μένει να δούμε εάν τα σχέδια που έχουν μπει επί χάρτου θα γίνουν σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook