Τριάντα άτομα έχουν τραυματιστεί

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι ενώ 30 έχουν τραυματισθεί σοβαρά και έχουν προκληθεί ζημιές σε γύρω κτίρια, ανακοινώθηκε από τις αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:48 (τοπική ώρα, 08:48 ώρα Ελλάδας) στην επιχείρηση Tianjiayi Chemical, που βρίσκεται στην πόλη Γιαντσένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ από κινεζικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν να σχηματίζεται μια τεράστια πύρινη σφαίρα ύψους δεκάδων μέτρων, καθώς και μια πυκνή στήλη γκρίζου καπνού να υψώνεται από μια βιομηχανική εγκατάσταση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τους υαλοπίνακες γύρω κτιρίων να έχουν κονιορτοποιηθεί από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σ’ αυτή την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 260 χλμ. βόρεια της Σανγκάης.

Καθώς έπεφτε η νύχτα, η εγκατάσταση συνέχιζε να φλέγεται, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και 30 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, ενώ πολυάριθμοι άλλοι πιο ελαφρά, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε απο τις δημοτικές αρχές της Γιανγκτσένγκ.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται (…) Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται», ανέφερε η ίδια πηγή στο Weibo.

Η καταστροφή σημειώθηκε έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Εργάτες παγιδεύτηκαν όταν η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση βιομηχανικών κτιρίων που βρίσκονταν γύρω από το εργοστάσιο λιπασμάτων. Μερικοί, αιμόφυρτοι, εθεάθησαν να διαφεύγουν τρέχοντας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook