Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Έργου προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Ρεθύμνου

Προγραμματική Σύμβαση έργου προϋπολογισμού 22,5 εκ. ευρώ για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου, με την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε, Φώτη Καζάση, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και του Υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», προχώρησε σε έκδοση Πρόσκλησης εμβληματικών έργων ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης σημαντικών έργων, όπως το συγκεκριμένο έργο στο Ρέθυμνο.

Το έργο διαθέτει μελετητική ωριμότητα και προβλέπει την εξυπηρέτηση 30.00 ενεργών υδρομέτρων στο Δήμο Ρεθύμνου και άλλων 6.200 υδρομέτρων σε 11 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες και υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο χρηματοδοτεί κρίσιμα έργα για την κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών, σε όλη την Ελλάδα. «Αυτό που ξεκινάμε σήμερα είναι ένα έργο στο πλαίσιο εκείνων που γίνονται για μεγάλες περιοχές που δεν έχουν λύσει ακόμα σοβαρά θέματα ύδρευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του τόνισε πως αποτελεί «πολύ σημαντική εξέλιξη το έργο και κοινωνικά ανταποδοτικό, γιατί αφορά την επάρκεια νερού και την ασφαλή ύδρευση του Ρεθύμνου» και αποδεικνύει πως με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συνεννόηση και σοβαρότητα μπορεί να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών, ενώ αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έκανε λόγο για ένα εξαιρετικής έμπνευσης χρηματοδοτικό εργαλείο. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για το Ρέθυμνο γιατί «μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, Δήμου Ρεθύμνου, ΟΑΚ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κρήτης, υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση για ένα εμβληματικό έργο για τον τόπο», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σημείωσε πως το έργο «θα λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας όλου του τουριστικού μετώπου του Ρεθύμνου αλλά και του Δήμου Μυλοποτάμου», ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή έκανε λόγο για ένα «μεγάλο εμβληματικό έργο στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου, που αποτελεί όνειρο παρά πολλών ετών των Ρεθυμνιωτών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα».  Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook