Ανάμεσά τους ήταν και παιδιά

Με σπρέι πιπεριού απώθησαν Αμερικανοί συνοριοφρουροί μετανάστες από την κεντρική Αμερική, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, που προσπάθησαν να μπουν παράτυπα στις  ΗΠΑ από την πόλη Τιχουάνα, στο Μεξικό.

Περίπου είκοσι μετανάστες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό φράκτη που χωρίζει στα δύο μια παραλία στην Τιχουάνα χρησιμοποιώντας σχοινί, αλλά απωθήθηκαν από Αμερικανούς συνοριοφύλακες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Μόνο ένας μετανάστης κατάφερε να περάσει τα σύνορα και συνελήφθη αμέσως. Οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου που Αμερικανοί συνοριοφρουροί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού ή άλλα δακρυγόνα για να απωθήσουν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην επικράτεια των ΗΠΑ από τα μεξικανικά σύνορα.

Καραβάνια μεταναστών αναχωρούν συχνά από την κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να ανασχεθεί η μεταναστευτική ροή. Το σχέδιο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να ανεγερθεί τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό – εμβληματική προεκλογική του υπόσχεση το 2016 – έχει πυροδοτήσει πολιτική κρίση στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook